Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


326537869 587138493232757 7872194007766747255 n

Εθελοντισμός σημαίνει αγάπη και προσφορά…
και ποιος ξέρει καλύτερα για την αγάπη ,
από τα ίδια τα παιδιά;

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας και καθημερινά το νηπιαγωγείο ασχολείται αβίαστα με τον εθελοντισμό.
Από τις μικρές ,καθημερινές δράσεις των μαθητών (βοηθώ πχ τον συμμαθητή μου να βάλει το μπουφάν του ,να πλύνει τα χέρια του, να ολοκληρώσει την εργασία ή το παιχνίδι του κλπ) ,μέχρι την γνωριμία με εθελοντικές οργανώσεις και την συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή την αξία και τις αρχές του εθελοντισμού!!

Στο πλαίσιο ωστόσο του Τρίτου Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση Και Ευθύνη” οι μαθητές μας προσεγγίζουν για τις επόμενες 5 εβδομάδες πιο συστηματικά την έννοια του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ μέσω οργανωμένων δράσεων και κατάλληλων ερεθισμάτων προσαρμοσμένων πάντα στο επίπεδο ανάπτυξης τους ,προκειμένου να ανακαλύψουν την ουσία του και τις προεκτάσεις του διαμορφώνοντας υγιείς στάσεις ως ενεργοί και ευσυνείδητοι πολίτες του αύριο.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

.jpg
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό θα πραγματοποιήσει για 10η συνεχή χρονιά την εκστρατεία Μίλα Τώρα. Όλες οι δράσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/65889/112444/Δ7).

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» το σχολείο μας θα δώσει το δικό του παρόν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμού μέσω της ενεργής συμμετοχής, της εικαστικής δημιουργίας και αποστολής του δικού μας μηνύματος.

https://www.milatora.gr/

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να είναι καταστροφικός για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών, ειδικά αν είναι προσχολικής ηλικίας.

Είναι πολύ συχνό και λογικό, ως ένα σημείο, το φαινόμενο να θέλουν κάτι και να αντί να το ζητήσουν με λόγια και ηρεμία, να το αρπάξουν ή και να σπρώξουν για να το αποκτήσουν.

Όμως, αυτή η επιθετική συμπεριφορά όταν γίνεται επανειλημμένα και απειλεί τη σωματική ή ψυχολογική ακεραιότητα του άλλου, πλέον θεωρείται εκφοβισμός και bullying.

Παρ’ όλο, όμως, που ο σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει σε μεγαλύτερες σχολικές τάξεις, τόσο οι γονείς μικρών παιδιών όσο και οι παιδαγωγοί πρέπει να είναι ενήμεροι για τα σημάδια εκφοβισμού και πρέπει να γνωρίζουν τι να κάνουν εάν ένα παιδί είναι μάρτυρας, θύτης ή θύμα σχολικού εκφοβισμού στο νηπιαγωγείο.

Τι κάνουμε αν ένα παιδί έχει πέσει ΘΥΜΑ εκφοβισμού στο νηπιαγωγείο

Αν παρατηρήσετε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού ή αν το ίδιο το παιδί εκφράσει την επιθυμία να σας μιλήσει για κάτι που το στεναχωρεί:

Το ακούμε το προσεκτικά. Καθημερινά θα πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον για το πώς ήταν η μέρα του στο σχολείο και να κάνουμε ερωτήσεις που η απάντησή τους δεν είναι ένα απλό ναι ή όχι. Για παράδειγμα “Με ποιον έπαιξες σήμερα;” ή “Ποιο ήταν το λιγότερο αγαπημένο γεγονός σήμερα;”

ΔΕΝ υποβιβάζουμε αυτά που μας λέει. Για παράδειγμα «Έλα δεν πειράζει, δεν έγινε τίποτα». Μπορεί να μην είναι όντως τίποτα ανησυχητικό, αλλά αν γίνεται επανειλημμένα πρέπει να διερευνηθεί.

Παραμένουμε ήρεμοι χωρίς υπερβολικές αντιδράσεις, γιατί μπορεί να το τρομάξουμε και να μη θελήσει άλλη φορά να μας μιλήσει για αυτό

Μιλάμε με τους παιδαγωγούς: Η συνεργασία των γονιών με τους παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας είναι ύψιστης σημασίας, γιατί μέσα από την εμπειρία τους και την επαφή τους με τόσα παιδιά καθημερινά, μπορούν να αναγνωρίσουν σημάδια και να προλάβουν καταστάσεις, όπως επίσης και να συμβουλεύσουν τους γονείς για το χειρισμό μίας τέτοιας κατάστασης.

Τι κάνουμε για να προετοιμάσουμε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, ώστε να ΜΗΝ πέσει ΘΥΜΑ σχολικού εκφοβισμού στο νηπιαγωγείο

Παίζουμε παιχνίδια ρόλων: Ζητάμε από το παιδί να σκεφτεί πώς θα αντιδρούσε εάν συνέβαινε κάτι άσχημο, όπως το να βλέπει κάποιον επανειλημμένα να του μιλάει ή να του φέρεται άσχημα, με τρόπο που να το πληγώνει είτε συναισθηματικά είτε ψυχολογικά.

Διαβάζουμε βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά, που τα βοηθούν μέσα από ιστορίες να μπουν στη θέση του άλλου και να σκεφτούν τι θα έκαναν σε ανάλογη περίπτωση. Έτσι, θα ενισχύσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και θα ωριμάσουν

Προσέχουμε τη δική μας συμπεριφορά: Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι κάποιες καταστάσεις, αντικατοπτρίζουν και τη συμπεριφορά που υιοθετεί το παιδί μιμούμενο εμάς. Αντιμετωπίζουμε τους άλλους με σεβασμό και καλοσύνη; Έχουμεκοροϊδέψει ή σχολιάσει αρνητικά ποτέ κάποιον μπροστά στο παιδί μας;

Ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή του: Κάνουμε το παιδί να πιστέψει στον εαυτό του είτε μέσα από τον τρόπο που αντιδράμε όταν αποτυγχάνει σε κάτι είτε μέσα από βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά, που δίνουν ερεθίσματα για συζήτηση.

Μιλάμε στο παιδί για το σχολικό εκφοβισμό και το bullying: Ο σχολικός εκφοβισμός έχει δύο όψεις: μπορεί να είναι σωματικός, δηλαδή άσκηση βίας, όπως κλωτσιές, σπρώξιμο, άρπαγμα ή μπορεί να είναι κοινωνικός, δηλαδή αποκλεισμός κάποιου από την παρέα, αρνητικά σχόλια και φάρσες που μειώνουν ένα άτομο και το κάνουν να αισθάνεται άσχημα. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα βιβλία για τον σχολικό εκφοβισμό και το bullying που θα το βοηθήσουν να καταλάβει πότε να περιστατικό βίας πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο και πρέπει να το πει οπωσδήποτε σε εσάς και στους παιδαγωγούς για να βοηθήσουν το αδύναμο θύμα.

Τι κάνουμε εάν το παιδί μας είναι ο ΘΥΤΗΣ

Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι το παιδί είναι ο θύτης και καθημερινά ασκεί bullying, θα πρέπει να του μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και να του εξηγήσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αποκλείουμε από την παρέα μας και να τον κάνουμε να νιώθει μειονεκτικά για αυτό. Αν και μετά από συζήτηση δεν υπάρξει βελτίωση της συμπεριφοράς του παιδιού, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει η συμβουλή ενός ειδικού για να διερευνηθούν τα αίτια της επιθετικότητας.

Πηγή: https://www.schooling.gr/article/350/scholikos-ekfobismos-sto-nipiagogeio-pos-na-thorakisoume-ena-paidi-proscholikis-ilikias

STEM ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

322679156 944629760248094 3664926764918753552 n
Το Νηπιαγωγείο είναι ο κατ’ εξοχήν κατάλληλος χώρος όπου μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες STEM και ρομποτικής κάθε μορφής και να ενσωματωθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου αρκεί να έχουν επιλεγεί κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών δραστηριότητες.

Μέσω του STEM μπορούμε να κάνουμε τη μάθηση να αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για τους μαθητές συμβάλλοντας στη απόκτηση θετικής συμπεριφοράς για τη μάθηση και το σχολείο. Παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.Οι μαθητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν θέματα – προκλήσεις της παγκόσμιας σύγχρονης κοινωνίας ,τα οποία όμως έχουν περιβαλλοντικές, κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές επιδράσεις.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τους μαθητές να κατακτήσουν τη γνώση πιο αποτελεσματικά και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει, να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον και την περιέργειά τους και να αυξήσει την εμπλοκή τους με την επιστήμη και την τεχνολογία, βοηθώντας τους να εμπνευστούν και να καινοτομήσουν, αντλώντας παράλληλα, ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους και χαρά από την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

323378763 838850963888109 8338264459363029980 n 1
Η Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ήταν αφιερωμένη στο πιο γνωστό και αγαπημένο έθιμο της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο της βασιλόπιτας, αφού θεωρείται ένδειξη καλής τύχης και οιωνός μιας δημιουργικής κι εύφορης χρονιάς.
Αφού οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν για την ιστορία του εθίμου μέσα από βίντεο και εποπτικό υλικό έκοψαν , στο κάθε τμήμα αντίστοιχα, τη δική τους βασιλόπιτα, αναδεικνύοντας δύο νικητές και ανταλάσσοντας ευχές για καλή χρονιά!

Το έθιμο της βασιλόπιτας
Βασιλόπιτα
Οι ρίζες αυτού του εθίμου όμως είναι πανάρχαιες και συνδέονταν με γιορτές σχετικά με την αγροτική παραγωγή (Θαργήλια, Θαλύσια, Κρόνια). Στη συνέχεια, πίτες συναντούμε και στα ρωμαϊκά «Σατουρνάλια», που γίνονταν προς τιμήν του Κρόνου για να φτάσουμε στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όπου οι πίτες συνδέονται πλέον με τον Μέγα Βασίλειο από την Καισάρεια. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Άγιος Βασίλειος ήταν επίσκοπος Καισάρειας, ο έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε να εισπράξει φόρους με άγριες διαθέσεις. Οι κάτοικοι φοβήθηκαν και ζήτησαν την προστασία του επισκόπου τους. Αυτός τους είπε να συγκεντρώσουν όσα πολύτιμα αντικείμενα είχαν για να τα προσφέρουν στον έπαρχο. Ο άγιος, όμως τον έπεισε να φύγει χωρίς να πάρει τίποτε. Αργότερα, όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν τα αντικείμενα στους κατόχους τους, συνειδητοποίησαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, οπότε με προτροπή του Αγίου Βασιλείου ζυμώθηκαν πλακούντια (μικρές πίτες) και μέσα τοποθετήθηκε από ένα πολύτιμο αντικείμενο. Παραλλαγές αυτής της εκδοχής στον Πόντο και τη Μικρά Ασία παρουσιάζουν τον Άγιο Βασίλειο να κερδίζει τον εισπράκτορα των φόρων σε χαρτοπαίγνιο και στη συνέχεια να γίνεται η διανομή των κερδών με μικρά ψωμιά ή με μια μεγάλη πίτα.

Οι βασιλόπιτες φτιάχνονται ως επί το πλείστον από αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και γάλα. Στην επιφάνειά τους συνήθως αναγράφεται ο αριθμός του έτους, ή μια ευχή από ξηρούς καρπούς και ρόδια -σήμερα βέβαια οι ζαχαροπλάστες έχουν εφεύρει διάφορες παραλλαγές στολισμού. Στο εσωτερικό τους τοποθετείται ένα κέρμα, που λέγεται κωνσταντινάτο, ενώ σε διάφορες αγροτικές περιοχές συχνά ο μποναμάς ήταν ένας σπόρος που συμβόλιζε την καλή σοδειά. Σε παλιότερες και δύσκολες εποχές, το φλουρί ήταν ακόμα κι ένα κουμπί, ένα άχυρο ή ένα κομμάτι κόκκινη κλωστή.

Οι πιο κλασικές βασιλόπιτες είναι οι πολίτικες που περιέχουν μαχλέπι, οπότε θυμίζουν κάπως το τσουρέκι ή αυτές που μοιάζουν με κέικ, και περιλαμβάνουν φρούτα, ξηρούς καρπούς, λικέρ ή άλλα ηδύποτα ανάλογα την περιοχή. Επίσης στη Θεσσαλονίκη συναντάμε μια ενδιαφέρουσα συνταγή με σαλέπι, γιαούρτι και μαστίχα.

Πηγή: https://www.bovary.gr/living/taste/ethimo-tis-basilopitas-kai-oi-ekdohes-tis

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΑΠΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ


322305023 556879119822352 1667806351672848592 n

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αναβίωση του εθίμου των Αράπηδων, με μορφή δρώμενου που τελείται την ημέρα των Θεοφανίων σε συγκεκριμένες περιοχές της Δράμας. Οι μαθητές μας είδαν ανάλογο εποπτικό υλικό , παρατήρησαν τη στολή και μεταμφιέστηκαν και οι ίδιοι κάτι που διασκέδασαν ιδιαίτερα. Στο τέλος ζωγράφισαν ότι τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.

ΟΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ
Το έθιμο των Αράπηδων της Δράμας, μέσα από 14 φωτογραφίες
Οι «Αράπηδες» είναι στην ουσία καρναβάλια που έχουν το πρόσωπο και τα χέρια τους μαυρισμένα με καπνιά. Στην πλάτη τους φορούν καμπούρα, φτιαγμένη από μια βελέντζα γεμάτη άχυρα, στη μέση τους ζώνονται κουδούνια, στο κεφάλι σκεπάζονται με προβιά και στα χέρια κρατούν ένα χοντρό ξύλο, πάνω στο οποίο στηρίζουν το σώμα τους. Περιφέρονται κρατώντας το σώμα τους σκυφτό, υπό το βάρος της καμπούρας και με αυτοσχέδιο χορό και πλάγιες κινήσεις, κτυπούν τα κουδούνια με θόρυβο, δίνοντάς τους ρυθμό.

Μαζί με κάθε ομάδα «Αράπηδων» υπάρχει ο «τσαούσης» και η «νύφη», οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, συμβάλουν στο χορό και πειράζουν τον κόσμο. Το έθιμο πραγματοποιείται υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από την γκάιντα, το νταχαρέ και τη λύρα. Το κρασί και το τσίπουρο ρέει άφθονο και τα καζάνια με τη μαγειρευτή γίδα περιμένουν τον επισκέπτη να τη γευτεί.

eTwinning | ESEP – Europa


395c2dd4db927393182e06078e74b805

Το 2022, οι πλατφόρμες School Education Gateway και eTwinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγχωνεύτηκαν στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα σχολικής εκπαίδευσης https://school-education.ec.europa.eu, διατηρώντας το περιεχόμενο τους και επεκτείνοντάς το σε έναν ενιαίο, σύγχρονο και προσβάσιμο χώρο.

Τα θεμέλια της νέας πλατφόρμας βασίζονται στο πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρεις αρχές του για την οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο συμπεριληπτικής και πιο ψηφιακής εκπαίδευσης για την Ευρώπη. Η πλατφόρμα θα προωθεί επίσης τους στόχους του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, ιδίως το σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και την ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων.

Το Νηπιαγωγείο μας , ξεκινά τον Ιανουάριο του 2023 την ενεργή συμμετοχή του σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning με τίτλο “Nature from the Language of Mythology” και “My Learning Jοurney with Tales”

Πρόκειται για συμμετοχή σε μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

ΚΑΝ’ΤΟ Ν’ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2023!


το ν ακουστεί 2023 λογότυπο 1 500x500
H Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η
Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και
Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας
συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού
“Κάν’ το ν ́ ακουστεί 2023” με τίτλο: Η νέα γενιά για την Ειρήνη – Youth
for Peace. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου,

της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς.

Στόχοι

Μέσω της ραδιοφωνικής και μουσικής δημιουργίας επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Να δράσουν ενεργά για να οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία ειρήνης και αδελφοσύνης
των λαών
● Να γίνουν δημιουργοί και κοινωνοί έργων που θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία
στον αγώνα κατά της βίας, των συγκρούσεων και του πολέμου και υπέρ της ειρήνης
● Να κατανοήσουν την ανάγκη της συμφιλίωσης, της ειρηνικής συμβίωσης και της
επίλυσης των διαφορών μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου
● Να βιώσουν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους τη σημασία της ενεργού
πολιτότητας για τη διαφύλαξη της ειρήνης
● Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν να σκιαγραφούν το μέλλον τους μέσα
από τις επιλογές τους και να αντιληφθούν ότι η ειρήνη, όπως και άλλες υπέρτατες
αξίες, δεν έχουν διάρκεια αν δεν επαγρυπνούν για να τις διαφυλασσουν
● Να εξωτερικεύσουν συναισθήματα και σκέψεις για την κατάσταση που επικρατεί σε
σχέση με τη βία, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισής της
● Να εμπλακούν σε συνεργατικές πρωτοβουλίες και σε κρίσιμες παρεμβάσεις που
μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική της σύγκρουσης και της βίας
● Να αξιοποιήσουν ποικίλες αφηγηματικές τεχνικές, για να προσελκύσουν την προσοχή
στην ακρόαση
● Να συνεργαστούν για τη δημιουργία συλλογικών μηνυμάτων και τραγουδιών
● Να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες που αφορούν στην Παιδεία για τα Μέσα
● Να γίνουν κριτικοί ακροατές των μαθητικών έργων από άλλα σχολεία και να
ασκηθούν στην αυτοαξιολόγηση και ετεροαξιολόγηση
● Να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά και στοχευμένα τα μαθητικά τους έργα στο
ευρύτερο κοινό κατά τη διαδικασία της Ψηφοφορίας των Ακροατών

Το 21ο Νηπιαγωγείο δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτόν τον διαγωνισμό! Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 18.00 μ.μ πραγματοποιήθηκε στο studio Reaction η ηχογράφηση του τραγουδιού με το οποίο θα συμμετέχει στον διαγωνισμό από τους μαθητές του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου μας και υπεύθυνη την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα Παπαδοπούλου Αθηνά.
322264889 511766751022712 1712923380264332479 n

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Μπέλλη Τάσο για την άψογη φιλοξενία και την μοναδική εμπειρία της ηχογράφησης τραγουδιού σε πραγματικό στούντιο που χάρισε στους μαθητές μας!

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ!


paidiki zografia

Το τρέχον σχολικό έτος εκπονούμε στο σχολείο μας το πρόγραμμα “Χτίζοντας τον κόσμο μου”. Πρόκειται για μία παραλλαγή του προγράμματος “Βήματα για τη ζωή” και έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και τη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει το κάθε παιδί τόσο από το ίδιο όσο και από την ομάδα στην οποία ανήκει.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την προσχολική ηλικία είναι εκείνα που εμπλέκουν τους γονείς στις διαδικασίες μάθησης των παιδιών τους από τη μία πλευρά και εκείνα που χρησιμοποιούν τη διαθεματική προσέγγιση ως διδακτική μεθοδολογία (σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ) από την άλλη, το πρόγραμμα ¨Χτίζοντας τον κόσμο μου¨ αποσκοπεί στην ατομική εξέλιξη των παιδιών με βάση τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες τους.

Απώτερος σκοπός είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνική ομάδα της σχολικής τάξης και η δημιουργία ευτυχισμένων ανθρώπων.