Οι φίλοι μας τα ζώα!!!

αρχή

 

Την Παρασκευή , 4 Οκτωβρίου 2024 γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία περίπου 100 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Θα λέγαμε ότι δεν είναι γιορτή αλλά περισσότερο υπενθύμιση ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα και χρήζουν καλής μεταχείρισης, σεβασμού και φροντίδας από τους ανθρώπους!!!

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Δε γινόταν και εμείς στο Νηπιαγωγείο να μην ασχοληθούμε με τους αγαπημένους φίλους των παιδιών , τα ζώα!! Εκείνη την ημέρα μας ¨επισκέφτηκαν¨ τα αγαπημένα λούτρινα ζωάκια των παιδιών!! Κατοικίδια, ζώα της θάλασσας, της ζούγκλας, του δάσους!!Ήρθαν με σκοπό να μας συστηθούν, να μιλήσουν για το σπίτι τους , τη ζωή τους , τι χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν!!

ζωα κωνσταντινα 1 στεφανοσκωνσταντινος 1στελλινα

 

Έπειτα ως πολίτες που ξέρουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια, βγήκαμε περίπατο  στη γειτονιά του Νηπιαγωγείου μας μήπως και συναντήσουμε ζωάκια, δεσποζόμενα ή αδέσποτα!! Σταθήκαμε τυχεροί!!

διαβαση μπρουνο γατα

Στο Νηπιαγωγείο μας διαβάσαμε βιβλία σχετικά με το θέμα και τα επεξεργαστήκαμε

βι λιοξουτ

ελενη 2 ελένη

Παρακολουθήσαμε βίντεο

 

https://youtu.be/3VXunh-LKZU?t=11

 

Ακούσαμε τραγούδια

Κατασκευάσαμε καδράκια με ζωάκια

μαιρη 2 μαιρη 3 στελλα

βασω 1

και γατούλες με πιάτα

γατες γατες 2

Στο τέλος χορέψαμε σα γάτες!!!!!!!!!

 

 

Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα·
μην τάχα σαν εμένα,
κι εκείνα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣ