ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

    • Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και αποχαιρετώντας την , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς μας για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε καθ΄ όλη τη χρονιά , το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις προσπάθειες του να σταθει στο πλάι μας σε ό,τι χρειαστηκαμε αλλά κυρίως τα παιδάκια μας για τις αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε μαζί τους!! Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου μας, εύχεται στα παιδάκια μας που άνοιξαν τα φτερά τους στο Δημοτικό, καλή πρόοδο στο μεγάλο ταξίδι της γνώσης , στα προνήπια μας και τους νέους μας μαθητές ραντεβού τον Σεπτέμβριο και σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΣΑΚΟΥΛΕς

Αποχαιρετιστήρια γιορτή

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή του Νηπιαγωγείου μας, στον αύλειο χώρο, με τη συμμετοχή των Ονειροdisney .Η γιορτούλα μας είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπου τα παιδιά μας παίξανε παιχνίδια, χόρεψαν μικροί και μεγάλοι και ευχηθήκαμε όλοι ¨Καλό Καλοκαίρι¨ !! Στο τέλος είχαμε και αγαπημένο κέρασμα μας – ΠΑΓΩΤΟ

χορος χορος 1 χορος 2 χορος 4 χορος 5 χορος 6 χορος 7 χορος 8 χορος 9 χορος 10 χορος 11 χορος 15χορος 14χορος 13

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την όμορφη γιορτή, αλλά και όλο αυτό το διάστημα που ήταν δίπλα μας αρωγοί σε όσα χρειαστήκαμε!!!!!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όπου για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της, το 1974. Στόχο έχει η μέρα αυτή να ευαισθητοποιήσει  όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα ρύπανσης, υπερκατανάλωσης και υπερπληθυσμού και να προωθήσει τακτικές όπου θα προστατεύουν το περιβάλλον. Αφού παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο για τη μέρα αυτή και προβληματιστήκαμε, σκεφτήκαμε διάφορους  τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.

Βγήκαμε στην πίσω αυλή του Νηπιαγωγείου μας και παρατηρήσαμε τα δέντρα και τα φυτά, μυρίσαμε τα αρωματικά φυτά, φάγαμε δαμάσκηνα και βρήκαμε σαλιγκάρια και έντομα.

αυλη αυλη 2αυλη 3 2

Ακούσαμε το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού, ¨Ν’  Αγαπάς” και το τραγουδήσαμε

Παρακολουθήσαμε όμορφες εικόνες της φύσης και του δάσους στο παρακάτω βίντεο

Κάναμε διαδήλωση για την προστασία του, με σύνθημα ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΔΑΣΗ και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας δάσος.

δασος δασος 2 δασος 3

Βρήκαμε διάφορα συνθήματα για την προστασία της γης όπως ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΩ ΚΑΘΑΡΗ, ΓΗ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ, γράψαμε τη  λέξη της, που μας φάνηκε πολύ εύκολη και την κατασκευάσαμε με διάφορους τρόπους όπως με χαρτί κάνσον και μαρκαδόρους αλλά και τον χάρτη της γης με ανακυκλώσιμα καπάκια μπουκαλιών.

μαρια μηνας η γη

 

 

 

Υποδοχή των νέων μαθητών

Σήμερα , Πέμπτη 6 Ιουνίου υποδεχθήκαμε στο Νηπιαγωγείο τους νέους μας μαθητές της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ήρθαν με τη συνοδεία των γονέων τους ,  επισκέφτηκαν τα τμήματα του Νηπιαγωγείου και περιηγήθηκαν σε χώρους του σχολείο μας. Στην  αίθουσα υποδοχής, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, αφού  καλωσόρισε γονείς και μαθητές, τους εξήγησε τους στόχους του Νηπιαγωγείου. Μίλησε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μας τίμησε με την παρουσία της η σύμβουλός μας κ. Δέσποινα Σουρουτζίδου.  Έπειτα παιδιά μοίρασαν δωράκια χειροποίητα από εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου αλλά και δωράκια που ετοίμασε ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων

υποδοχη μπαλονιαμοησιαδου συλλογος συντονιστρια

δωρα δρακοι μοιρασμα

Και έπαιξαν στην αυλή!

αυλη 1 αυλη 3αυλή 1

Ευχαριστούμε πολύ τους νέους μαθητές μας , τους γονείς, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα δωράκια που ετοίμασαν και τη Σύμβουλο των νηπιαγωγών. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!!!

Βράβευση για το σχολικό πρωτάθλημα τηγανελαίου

Το σχολικό πρωτάθλημα τηγανελαίου για τη  χρονιά 2023-2024 ολοκληρώθηκε με την βράβευση των νικητών. Η τελετή  βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου σε χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας με την παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Δράμας ,των υπευθύνων της διοργανώτριας εταιρείας και των βραβευμένων νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων. Το δικό μας νηπιαγωγείο κατέκτησε την 4η  θέση στην κατηγορία 100+ και έλαβε μία επιταγή των 100 ευρώ που θα διατεθεί φυσικά για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου μας . Σημασία δεν έχει ποια θέση καταλάβαμε αλλά ότι κινητοποιηθήκαμε όλοι , προπάντων γονείς και παιδιά για τη συλλογή του και ευχής έργο είναι να υιοθετηθεί αυτή η στάση και να γίνει συνήθεια!!Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς και τα παιδάκια μας και ευελπιστούμε του χρόνου στα καλύτερα!!!

φιλιππαιος μωησιαδου ολοι επιταγη

Διδακτική επίσκεψη στο venus club

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη του Νηπιαγωγείου μας  στο venus club με θέμα ¨ η Μέλισσα και το μέλι¨ . Αφού έγιναν διάφορες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας για το θέμα, μεταβήκαμε με λεωφορείο στο χώρο της επίσκεψής μας . Τη διαδρομή αν και σύντομη τη χάρηκαν πολύ τα παιδιά, μιας και δεν χρησιμοποιούν  συχνά  αυτό το μέσο. Αφού παρακολουθήσαμε  εκπαιδευτικά  διαδραστικά βίντεο , παρατηρήσαμε από κοντά το σπίτι της μέλισσας , την κυψέλη. Την ανοίξαμε αφού χρησιμοποιήσαμε το καπνιστήρι και είδαμε από κοντά, τις κηρήθρες, φορέσαμε όλοι το ειδικό καπέλο και γίναμε μελισσοκόμοι.

λεωφορειο ταινια ταινια 1 ταινια 2

μελισοκομος καπνιστηριανοιγματελαροκυψελη 1 κηρηθρες

Ξεκουραστήκαμε , τρώγοντας το πρωινό μας και έπειτα ήρθε η σειρά των παιχνιδιών , παιχνίδια με μπάλες , κώνους και αερόστατο.

φαγητο μπαλακια κωνοι αεροστατο

Στο τέλος αφού μάθαμε τόσα πολλά για τις μέλισσες , γίναμε και εμείς μελισσάκια

μελισακια 2 μελισακια

Ευχαριστούμε πολύ το venus club για τη φιλοξενία και για τις όμορφες δραστηριότητες !!!