Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που για πρώτη φορά γιορτάστηκε στη Φλωρεντία σε ένα συνέδριο το 1931, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τις οργανώσεις για τα ζώα υπό εξαφάνιση. Από τότε γιορτάζεται τέτοια μέρα, για να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι όλα τα όντα του ζωικού βασιλείου έχουν δικαιώματα και αξίζουν σεβασμού, καλής ζωής και μεταχείρισης. Αφού μιλήσαμε για τα ζωάκια που γνωρίζουμε και για τα αγαπημένα κατοικίδια μας , προβληματιστήκαμε για τις ανάγκες τους ( τροφή, νερό, κτηνίατρο, βόλτα, παιχνίδια, ΑΓΑΠΗ).Διαλέξαμε το αγαπημένο μας ζωάκι, το ζωγραφίσαμε , φτιάξαμε και κατασκευή.
Διαβάσαμε τον Ξουτ, την ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου και συγκινηθήκαμε με την προσπάθειά του να πάρει και να δώσει ΑΓΑΠΗ.
Μετά ζωγραφίσαμε τι χρειάζεται ο Ξουτ για να είναι ευτυχισμένος
Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα σκυλάκι μόνο του, καταλάβαμε ότι ήταν αδεσποτάκι, αφού δεν είχε λουράκι ή κολάρο. Σκεφτήκαμε τι μπορεί να χρειάζεται και αν φοβάται ( καλλιέργεια ενσυναίσθησης). Το αγκαλιάσαμε , του δώσαμε όνομα, σπιτάκι , φαγητό, νερό και τον πήγαμε στο κτηνιατρείο μας για να τον εξετάσει ο κτηνίατρος.

Φυσικά τον υιοθετήσαμε και στο τέλος τον κατασκευάσαμε!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΖΩΑΚΙ ΥΙΟΘΕΤΩ!!!!















