• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Φέτος που για πρώτη φορά εφαρμόζουμε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στην Σχολική μας μονάδα, έχουμε σαν όραμα την επιδίωξη της επιτυχούς καλλιέργειας των Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας, το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο για την προσωπική τους ευημερία και ευεξία, αλλά και για τη μελλοντική εξέλιξή τους σε αυτόνομα, ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη επιλέξαμε το πρόγραμμα με τίτλο «ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ», θέτοντας σαν κύριο στόχο, να συνειδητοποιήσουν τα νήπια ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, αλλά ταυτόχρονα με πολλές διαφορές μεταξύ μας, που μπορεί να σχετίζονται με χρώμα, θρησκεία, χώρα καταγωγής, κουλτούρα, γλώσσα και ιδιαιτερότητες.

Ο κύκλος των δραστηριοτήτων επικεντρώθηκε μέσα από την εφαρμογή 7 εργαστηρίων που αναπτύχθηκαν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης, ενθαρρύνοντας την ενεργό εμπλοκή των παιδιών και εστιάζοντας στην καλλιέργεια και ανάπτυξη γνωστικών και μεταγνωστικών ικανοτήτων, αξιοποιώντας τις αρχές της παιδαγωγικής ψυχολογίας.

Τα παιδιά επέλεξαν κάποιες από τις ομαδικές τους εργασίες για το ιστολόγιο μας!

2022 01 22 09 03 23 139

2022 01 22 09 03 21 002

 

 

2022 01 22 09 03 18 6782022 01 22 09 03 25 335

 

 

 

• 10 Ιανουαρίου 2022 επιστρέφουμε στα σχολεία μας!

Χρόνια Πολλά η σημερινή ημέρα ας φωτίσει τις ψυχές μας και τις ζωές μας!

Την Δευτέρα 10-01-2021 επιστρέφουμε με το καλό στο σχολείο μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την έναρξη των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι νοσήσαντες θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Για την ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  (10-15/1), το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Άρα για την πρώτη εβδομάδα το τεστ θα γίνει την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη και θα το επιδείξουν οι μαθητές  στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Από την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Τρίτης και Παρασκευής στο σχολείο, άρα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, κάτι που γινόταν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη καθώς και τους νοσήσαντες.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία. Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Καλή Χρονιά με υγεία για όλους μας και καλή μας επιστροφή στο σχολείο!

DSCN2984

• ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Το Νηπιαγωγείο μας εύχεται σε όλους  σας να έχετε μια ξεχωριστή χρονιά, το 2022  να φέρει σε όλα τα σπιτικά Υγεία, Χαρά και λύσεις σε όλα τα  προβλήματα!                                                                                          Όλα καλά θα πάνε!!!

 

f2859b2d1323b77ded3bf801f5a2ffe2