Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς ασχοληθήκαμε με δράσεις που έχουν να κάνουν με την διαδικασία παρασκευής ψωμιού. Από το όργωμα και την σπορά, ταξιδέψαμε από τα παλιά τα χρόνια μέχρι και σήμερα, μαθαίνοντας τους τρόπους που οι προγονοί μας δούλευαν με μόχθο αλλά και με χαρά και τραγούδι, για να δημιουργήσουν νόστιμα αρτοσκευάσματα αξιοποιώντας τους καρπούς της γης. Το ψωμί αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και είναι συνδεδεμένο με παραδόσεις, ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων και φτάνοντας στο τέλος του πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων: ” Ο κύκλος του ψωμιού”, επισκεφθήκαμε τον Μύλο του χωριού μας για να δούμε πως γίνεται το σιτάρι αλεύρι και να συγκρίνουμε το χτες με το σήμερα.
Οι ιδιοκτήτες των κυλινδρόμυλων Διστόμου της οικογένειας Δημάκα, μας υποδέχτηκαν με χαρά, μας έδωσαν πληροφορίες εξηγώντας την διαδικασία και μας προμήθευσαν σπόρους σιταριού, αλεύρι και πίτουρο.
Ευχαριστούμε πολύ!!!