Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο “It’s not a waste, it’s a toy!” το οποίο έλαβε μέρος από τον Οκτώβριο 2024- Φεβρουάριο του 2025. Οι χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία και η Λιθουανία. Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, μέσα από τη δημιουργία παιχνιδιών με φαντασία και οικολογική συνείδηση.
Κατά τη διάρκεια του έργου, τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόνια, κουτιά, πλαστικά καπάκια, ρολά χαρτιού, γυάλινα μπουκάλια και άλλα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία σε άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια και δημιουργούσαν κάθε εβδομάδα ένα καινούριο παιχνίδι μέσα από αυτά!
Το πρόγραμμα “It’s not a waste, it’s a toy!” βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και δημιουργικής σκέψης.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους συνομηλίκους τους από τις άλλες χώρες και να γνωριστούν!