Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, ασχοληθήκαμε με τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής στην ζωή μας. Αρχικά, διαβάσαμε το βιβλίο της Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου «Η Κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική!» και συζητήσαμε για την προσφορά του κάθε τροφίμου στην ζωή μας. Μελετήσαμε την διατροφική πυραμίδα του βιβλίου, η οποία μάς δείχνει την διατροφική αξία των τροφίμων καθώς και την συχνότητα κατανάλωσης στην καθημερινότητα μας. Στην συνέχεια, κατασκευάσαμε την δική μας πυραμίδα, με εικόνες που συλλέξαμε από το διαδίκτυο. Αφού κατανοήσαμε την αξία των τροφίμων, εστιάσαμε την προσοχή μας στο πρωινό μας γεύμα και τους συνδυασμούς τροφίμων που είναι καλό να το απαρτίζουν. Αφού καταλήξαμε στις καταλληλότερες τροφές, φτιάξαμε υγιεινές κρέπες (με γάλα, αυγό και αλεύρι) και τις δοκιμάσαμε με μέλι και μπανάνα, κατά την διάρκεια του δεκατιανού μας. Τέλος, οι μαθητές πήραν σπίτι ένα «σουπλά- οδηγό» με χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις για ισορροπημένα γεύματα στο σπίτι και στο σχολείο!





