Καρποί της γης στη Μεσογειακή Διατροφή: ” Σταφύλι – Τρύγος”

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. με αφετηρία μας, τον κλασσικό μύθο του Αισώπου για την αλεπού που όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια, φτίαξαμε το δικό μας αμπέλι και συζητήσαμε για τα προϊόντα που μας χαρίζει ( μούστο, κρασί) και πως τα αξιοποιούμε ( μουστοκούλουρα, μαγειρική). Η συμβολή των γονέων ήταν πολύ σημαντική καθώς όλοι συνεισέφεραν  στα δείγματα  που απαιτούσαν αυτές μας οι συζητήσεις!!!

20211013 12002020211018 115836Inked20211012 104013 LI20211013 120033

Στη συνέχεια σαν μικροί Δημιουργοί που είμαστεαναζητήσαμε περισσότερη έμπνευση στους επαγγελματίες….. Ο πίνακας  ” Κόκκινα Αμπέλια στην Αρλ” του διάσημου Ζωγράφου  Βίνσεντ Βαν Γκογκ έγινε το όχημα μας για περαιτέρω εξερεύνηση της διαδικασίας του τρύγου.

Inked20211020 090857 LIInked20211020 093656 LI

Στη συνέχεια του σχεδίου εργασίας, σκεφτόμαστε πόσο όμορφο είναι να συζητάς με τα παιδιά για όσα απλόχερα μας χαρίζειη γη!! Τους αρέσει τόσο πολύ να μαθαίνουν περισσότερα μα και να δημιουργούν με ποικίλα υλικά ότι σχετικό μπορούν!!!! ( Μεταξύ μας….. Τους δικούς μας πίνακες θα τους ζήλευαν πολλοί!!!!). Τέλος φτίαξαμε το δίκο μας σταυρόλεξο με λέξεις σχετικές με τον τρύγο!!!!!

20211018 115845