Μετά την επίσκεψη στον αμπελώνα και την παραγωγή δικού μας μούστου, τις επόμενες ημέρες ασχοληθήκαμε με τα σταφύλια ως θέμα.
Παρατηρήσαμε σε διάφανο πλαστικό μπουκάλι πως γίνεται ο φυσικός βρασμός του μούστου και η εξέλιξή του σε κρασί. Επίσης, κρατήσαμε μούστο και φτιάξαμε νόστιμα και τραγανά μουστοκούλουρα με τα χεράκια μας, τα οποία προσφέραμε και στους γείτονες του σχολείου μας. Ακόμη, ασχοληθήκαμε με την παροιμία “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” με αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές και ζωγραφική.