Επιστροφή στο σχολείο μας!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Γονείς | , στις 07-05-2021

Αγαπητοί γονείς, Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!! Ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων με την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 1. Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων: Το πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας είναι το ίδιο που ίσχυε και πριν την αναστολή των μαθημάτων. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η λειτουργία του νηπιαγωγείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας , υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στη αίθουσα διδασκαλίας όσο και στο διάλειμμα, χρήση αντισηπτικών, αερισμός χώρων, σχολαστικός καθαρισμός κατά τη διάρκεια των μαθημάτων το πρωί αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων το μεσημέρι κ.λπ.).
 2. Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19: Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Ενημερωθείτε σχετικά από την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΕΔΩ) και από την Κ.Υ.Α. (ΕΔΩ).  Σας παρακαλούμε να προμηθευτείτε ΣΗΜΕΡΑ από το φαρμακείο το self test για να προλάβουμε τυχόν ελλείψεις.
 3. Είσοδος στο σχολείο – επίδειξη της σχολικής κάρτας: Για τη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σχολικής κάρτας για COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος. Η δήλωση θα επιδεικνύεται από τους μαθητές ή τους γονείς/κηδεμόνες  στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς κατά την είσοδό τους στο σχολείο.  Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στο σχολείο, τότε δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα, ενώ θα καλείται ο γονέας του να τον παραλάβει. Οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)
  1. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. Χρειάζεται ο Α.Μ.Κ.Α και η αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα που θα πάρει το τεστ.
  2. To self -test στα παιδιά γίνεται από τους γονείς τους στο σπίτι έως και είκοσι τέσσερις ώρες ΠΡΙΝ έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Παρακολουθείστε το βίντεο με οδηγίες για τη διενέργεια του self-test: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE
   (καλό θα είναι να γίνεται Κυριακή βράδυ και Τετάρτη βράδυ)
  3. Μετά τη διενέργεια του τεστ οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα εδώ:. https://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/ Για τη σύνδεση στη πλατφόρμα χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet
  4.  Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα  σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι γονείς εκτυπώνουν και τη δίνουν στο παιδί για να την έχει μαζί του στο σχολείο.
  5. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης, μπορείτε να φέρετε χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το παράρτημα 1 του ΦΕΚ. (http://dipe.fok.sch.gr/wp442/wp-content/uploads/2021/05/FEK-B1825self-test.pdf   σελίδα 6)
  6.  Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία και εκτυπώνεται.  Στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν με το παιδί, μέσα σε 24ώρες, σε μια δημόσια δομή,  για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να γίνει αυτό όλη η οικογένεια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ..
  7.  Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή και το παιδί επιστρέφει στο σχολείο έχοντας μαζί του αυτή τη βεβαίωση.
  8.  Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

  Καλή επιστροφή!!!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση