Οι Απόκριες περάσανε και ξεκίνησε η νηστεία του Πάσχα. Ευκαιρία να μιλήσουμε για την κυρά Σαρακοστή και την υγιεινή διατροφή. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο και ακούσαμε το τραγούδι της κυρά Σαρακοστής.
Ζωγραφίσαμε την κυρά Σαρακοστή με γεωμετρικά σύμβολα αλλά βρήκαμε και τα γράμματά της στη φούστα της.
Κατασκευάσαμε και από μία ατομική για να την πάρουν τα παιδιά στο σπίτι και να αφαιρούν μόνα τους ένα πόδι την εβδομάδα.
Ήταν όμως και ευκαιρία να μιλήσουμε για τις υγιεινές τροφές που τρώει. Μάθαμε πόσο είναι απαραίτητα τα φρούτα και τα λαχανικά και ζωγραφίσαμε χαρούμενες φατσούλες δίπλα τους και λυπημένες δίπλα σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Τραγουδήσαμε και το τραγούδι της υγιεινής διατροφής.
Φτιάξαμε ποδιές και παίξαμε παιχνίδια με την παροιμία ”Ένα μήλο την ημέρα”. Ταΐσαμε και την ”Φαγανούλα” μόνο όμως με υγιεινές τροφές.





























