Το όνομα μου
Το όνομα μας είναι η ταυτότητα μας!Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ασχολούνται με το όνομα τους.Από την στιγμή που έρχονται στο νηπιαγωγείο τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες να αναγνωρίζουν το όνομα τους ή των φίλων τους.Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες είναι το παρουσιολόγιο ή όταν υπογράφουμε τις εργασίες μας.Εμείς ασχοληθήκαμε διεξοδικά με το όνομα.
Αρχικά ως εισαγωγή μιλήσαμε λίγο για τον εαυτό μας ( το όνομα μας,τι μας αρέσει ,η οικογένεια μας κ.α.) και φτιάξαμε μια χειροτεχνία.
Στην συνέχεια τα παιδιά βρήκαν το αρχικό γράμμα του ονόματος τους ανάμεσα σε άλλα ,έμαθαν απο ποιά φωνούλα ξεκινάει και το συναρμολόγησαν με κομμάτια.
Ακολούθως τα παιδιά έγιναν ρομποτάκια και βρήκαν την διαδρομή για το αρχικό γράμμα του ονόματος τους στην πίστα ρομποτικής.
Έπειτα προγραμμάτισαν το ρομπότ -μέλισσα beebot ώστε να πραγματοποιήσει την διαδρομή ως το αρχικό γράμμα του ονόματος τους.
Ο Τσέστερ επισκέφτηκε την τάξη μας και ήταν στεναχωρημένος καθώς είχε χάσει το όνομα και ζήτησε απο τα παιδιά να τον βοηθήσουν να το βρει.Όλα τα παιδιά βρήκαν το όνομα τους ανάμεσα στα άλλα και έτσι ο Τσεστερ κατάφερε να ανακαλύψει το δικό του.
Τα παιδιά έκαναν ανασύνθεση του ονόματος τους με καπάκια ,μέτρησαν πόσα γράμματα έχει το όνομα τους και συμπλήρωσαν σχετικό πίνακα.













