Ο καρπός της ελιάς ωριμάζει προς τα τέλη του Φθινοπώρου οπότε ξεκινάει η συγκομιδή ή το λιομάζωμα. Έτσι και εμείς επισκεφθήκαμε έναν ελαιώνα στη γειτονία μας, γνωρίσαμε την ελιά και τα προϊόντα της, την διατροφική της αξία καθώς και τη χρησιμότητα του λαδιού που μας δίνει ο καρπός της. Ραβδίσαμε τις ελιές, γνωρίσαμε τα μέρη του δέντρου και την διαδικασία που ακολουθούμε.
Επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο της περιοχής και είδαμε από κοντά πως παράγεται το λάδι…
Τέλος, μυρίσαμε, αγγίξαμε και γευτήκαμε τα προϊόντα της !
Νοέμβριος 2023