28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συζητήσαμε και καταθέσαμε τις απόψεις μας για το τι είναι ο πόλεμος και τι η ειρήνη. Σκεφτήκαμε λέξεις και συναισθήματα που μας δημιουργεί κάθε μια από τις αντίθετες αυτές έννοιες. Φανταστήκαμε τον πόλεμο και την ειρήνη με ανθρώπινη μορφή, τους περιγράψαμε και τους ζωγραφίσαμε.

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου Το βιβλίο της Ειρήνης , το κάθε παιδί είπε μια πρόταση για το τι είναι για αυτό η Ειρήνη.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια των δραστηριοτήτων διαβάσαμε την Ειρήνη του Αριστοφάνη , συζητήσαμε για τους ήρωες, για τον τόπο που εξελίσσεται η ιστορία, για την κεντρική ιδέα του βιβλίου, την αγαπημένη μας σκηνή η για κάτι που μας δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα. Ζωγραφίσαμε την ιστορία και την παρουσιάσαμε στην ομάδα. Τραγουδήσαμε το τραγούδι Της μανούλας η αγκαλιά είναι Ειρήνη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κουκλουθεατρική ομάδα ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ , όπου μας παρουσίασαν την Ειρήνη του Αριστοφάνη με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

 

1

 

 

2 2

 

34

 

Γνωρίσαμε τα γεγονότα του πολέμου του 1940, Κάναμε υποθέσεις για το λόγους που γίνονται πόλεμοι. Είδαμε τον χάρτη της Ελλάδας και μιλήσαμε για τις ομορφιές της. Αξιοποιήσαμε το τραγούδι Δε χορταίνω να βλέπω τον ήλιο.

Διαβάσαμε το βιβλίο όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνθέσαμε την ημερομηνία του πολέμου, γράψαμε τη λέξη  Όχι και κάναμε σχετικές κατασκευάς. Διαβάσαμε και μοιράσαμε ποιήματα στα παιδιά, φτιάξαμε το σκηνικό της γιορτής μας σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ

Διαβάσαμε τον αγαπημένο αδέσποτο  Ξουτ και συζητήσαμε. Μιλήσαμε για τις ανάγκες των ζώων και για τη σωστή συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά. Αναρωτηθήκαμε και ψάξαμε απαντήσεις για πιο λόγο υπάρχουν αδέσποτα και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Μιμηθήκαμε ζώα, είπαμε τραγούδια και παίξαμε.

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κα ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΡΑΛΝΤΑ ΖΙΚΑ ΝΙΚΙΤΣ η οποία μας διάβασε το βιβλίο που έγραψε, <<Η ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΧΑΡΑ>>.

Φτιάξαμε σελιδοδείχτες με ζωάκια και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας ζωάκι.

387468030 1577043282826356 1740014835711676865 n387323875 1757427398044639 4830953957466166697 n

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

Με χρώματα γνωριστήκαμε φέτος στο σχολείο μας. Διασκεδάσαμε ζωγραφίζοντας την αυλή του σχολείου μας. Συνεργαστήκαμε και χαρήκαμε , αν και λερωθήκαμε. Σχεδιάσαμε κουτσό και το στολίσαμε. Γράψαμε το αρχικό του ονόματός μας και παίξαμε με αυτό. Τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν και μέσα στην τάξη , όπου μας έδωσαν τα πολύχρωμα και μαγικά αρχικά του ονόματός μας σε χαρτί.

 

Άνοιγμα φωτογραφίας

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.