11η Αποστολή «Μένουμε σπίτι…μαζί!!!»: Το Μουσείο Των Μουσείων

Γεια σας αγαπημένα μας παιδάκια!

Είστε έτοιμοι για την 11η και προτελευταία αποστολή που

έχει για σας ο Άκης Σπιτάκης;

11η Αποστολή, αφιερωμένη στα Μουσεία, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2020, με μια Συνεργατική Αποστολή. Θα ετοιμάσουμε Ψηφιακά Μουσεία και η Αποστολή έχει ως εξής:
Τα παιδιά θα πρέπει να πάρουν το μαγικό εισιτήριο για να μπούνε στο μουσείο. Πρέπει όμως πρώτα να βρούνε το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ που κρύβεται στο εισιτήριο.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ζωγραφίσουν μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσουν μπροστά από το τετράγωνο ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η συνάδερφος Κατερίνα Ίλτσιου έφτιαξε ένα βίντεο για να βοηθήσει να καταλάβετε την διαδικασία και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

Στη συνέχεια τα παιδιά παίζουν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που ακολουθεί….πατήστε ΕΔΩ

Για να το ολοκληρώσουν πρέπει να βρουν τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν πίνακα.

 Τι θέλουμε από εσάς!

Ψάξτε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι ή ό,τι άλλο θέλετε.  Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετήστε μια ταμπελίτσα με το όνομα και με τη βοήθεια της μαμάς γράψτε λίγα λόγια για το αντικείμενο. Το φωτογραφίζετε  και μας στέλνετε τις φωτογραφία σας μέχρι την Παρασκευή! Εμείς θα τις συγκεντρώσουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό μουσείο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό επεξηγηματικό βίντεο και ένα βιβλίο για το μουσείο που έφτιαξαν οι  αγαπημένες και εξαιρετικές συνάδελφοι  Αναστασία Καλογιαννίδου και Σοφία Καλπάκη και ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας!

 

…..ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ……ΕΔΩ

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Με πολλή αγάπη 

Οι κυρίες σας!!!