Χρυσή Διάκριση

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στα Education Leaders Awards για τα σχολεία της ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου ( Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου , στην κατηγορία “Δεσμός με την κοινωνία”, γιατί οι δράσεις μας δεν περιορίζονται στα στενά όρια των σχολείων μας, αλλά αγγίζουν όλη την κοινωνία παρασύροντάς τη στο όνειρό μας! Το μικρό αυτό δίκτυο σχολείων ξεκίνησε δειλά το 2019 και άρχισε να μεγαλώνει και να δυναμώνει, να αποκτά όνομα και ταυτότητα, καθώς όλους τους εμπλεκόμενους τους ενώνει ένα κοινό όραμα. Αυτό της καλλιέργειας οικολογικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικές αξίες και βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινή ζωή των νηπιαγωγείων, που αντανακλούν έξω από αυτά σε όλη στην κοινότητα.

Κάθε χρόνο και ένα βραβείο, κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό σχολείο της ομάδας την εκπροσωπεί στην τελετή βράβευσης, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όλοι είναι το ίδιο σημαντικοί. Φέτος η Αντιγόνη Μαυρομιχάλη από το 100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών παρέλαβε με χαρά το χρυσό μας!

#educationawardsgr

FB IMG 1688545299547

FB IMG 1688545677724

https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/260027-simantiki-diakrisi-gia-to-nipiagogeio-agiou-konstantinou

Ενσωμάτωση στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων!!!

Τo Νηπιαγωγείο μας, πιστό στον οικολογικό προσανατολισμό του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και των παιδαγωγικών του πρακτικών , τα τελευταία 3 χρόνια, κατάφερε να «πρασινίσει» και να ενσωματωθεί στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων!!!
🎯Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, ανυπομονούμε να υψώσουμε με υπερηφάνια τη σημαία μας , συνεχίζουμε να καλλιεργούμε την πρώιμη περιβαλλοντική συνείδηση και να μεγαλώνουμε ενεργούς πολίτες του μέλλοντος….
🥰🎯🌳🌷🍃💚♻🔋✅👫🌍

Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος -Περιβαλλοντικές Δράσεις

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,
το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου
📌παρακολούθησε προγραμματισμένη άσκηση καταπολέμησης εικονικής ρύπανσης στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου από το Β’ Λιμενικό Τμήμα🛟🛟⚓️🛥 του τόπου μας σε συνεργασία με το🚒 Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στη συνέχεια
📌📌προχώρησε στην καθιερωμένη ετήσια βιωματική δράση με τίτλο: “Λέμε Όχι στην Πλαστική Ρύπανση, καθαρίζουμε τις Παραλίες” .🌿🍃🌍🎯🏡♻️

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, πλήθος και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και Στάρι ΜοστΜπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και παιδί

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομοΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι doodle χάρτης, παραλία και κείμενο που λέει "ΣΤΟΧΟΙ ΒΡΑΒΕΙΟ Eco Schools Απονέμεται 6T..... για τη συμμετοχή στη δράση "Λέμε όχι στην πλαστική εύπανση, καθαρίζουμε TIS παραλίες που πραγματοποιήθηκε από TO Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 6 Ιουνίου 2023 Μηπιαγωγείο Κωνσταντίνου"

BRAVO-SCHOOLS Ψηφοφορία 2023

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ…γιατί αυτή αφορά μία μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα σχολεία της Οικοσυμμαχίας για να αφυπνίσουν τον καθένα γύρω τους για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης συμμετέχοντας στο σχολικό διαγωνισμό των BRAVO SCHOOLS…όλοι μαζί για ένα κόσμο που μας αξίζει! Ψηφίστε τις δύο πρωτοβουλίες μας, που κατέθεσε εκ μέρους της ομάδας το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, χωριστά την κάθε μία στον παρακάτω σύνδεσμο. Για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία χρειάζεται να συμπληρώσετε ένα email. Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ!

 

https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/1o-nhpiagwgeio-loytrwn-aidhpsoy.1089.html?fbclid=IwAR1GPgA7kIUoJoOWvKUXND5qGn28-A7HNjUwSTso19babrTGppvN22dk5Lo

Global Action Days 2023 April 18 to April 28, 2023

https://www.fee.global/global-action-days-2023

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο του eTwinning project “Artful Ecoteams- Οικοσυμμαχία” γιόρτασε τις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2023!Βίωσαν τη NOMEATDAY, έκαναν δύο υπαίθρια πικ-νικ, ανακύκλωσαν, επαναχρησιμοποίησaν και  δημιούργησαν σελιδοδείκτες από φυσικά και απόβλητα υλικά, γιατί αυτή η Παρασκευή ήταν ημέρα ανταλλαγής βιβλίων!!!

Το #ΝηπιαγωγείοΑγίουΚωνσταντίνου , συμμετέχει στις #GlobalActionDays με τις παρακάτω δράσεις:
Action 1 – Refuse (meatless day)
Action 2 – Replace (coffee and sugar body scrub for Mother’s Day)
Action 4 – Repurpose (craft art, bookmarks, old days toys)
Action 5 – Recycle (litter picnic)

#GLOBALACTIONDAYS, #MYACTIONSMATTER, #GAIA2030, #LITTERLESSPLUS #LITTERLESSCAMPAIGN

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χάρτης, παιχνίδι, υδρόγειος και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, αφίσα και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, χάρτης, αφίσα, ημερολόγιο και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, ποδήλατο, στόχος για βελάκια, ελαστικό, αφίσα και κείμενο

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 28 151145

336195023 250317360709308 3490848548295734360 nGLOBAL DAYS ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΗΜΈΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 Απριλίου
Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου???? και τα παιδιά της
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με τους φίλους & τις φίλες τους από τα σχολεία της Artful Ecoteams-Οικοσυμμαχίας, διαβάζουν ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ!!
….ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, γιατί ένα καλό βιβλίο σε ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους!!!!
Που άραγε διαβάζουν τα παιδιά του δικού μας νηπιαγωγείου;;;
Θα το μάθετε στο παρακάτω βίντεο…☁️☁️

 

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3) και Παιδικού Βιβλίου (2/4) το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με μία αλυσίδα από 21 σχολεία και μία παιδική βιβλιοθήκη, που αποτελούν τους Artful Ecoteams της Οικοσυμμαχίας, εμπνέονται από έργα ζωγραφικής και αξιοποιώντας την τέχνη των χαϊκού, συνομιλούν για το βιβλίο και την αξία του, απλά, μεστά ποιητικά!
Ευχαριστούμε Andriana-Danny Kasviki για την ετοιμασία του flipsnack και όλες τις συναδέλφους της Οικοσυμμαχίας για τη συνεργασία!
HAIKU Poems
FLIPSNACK.COM
HAIKU Poems
Flipsnack is a digital catalog maker that makes it easy to create, publish and share html5 flipbooks. Upload a PDF or design from scratch flyers, magazines, books and more.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ (6 Μαρτίου)

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου, ως μέρος της ομάδας της Οικοσυμμαχίας-Artful Ecoteams γιορτάζει τη Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό συμμετέχοντας στην εκστρατεία Μίλα Τώρα με ένα συνεργατικό βίντεο! 6 Μαρτίου.

#stopbullying #ΜΙΛΑΤΩΡΑ #milatwra #yousmile #χαμόγελοτουπαιδιού #ΝηπιαγωγείοΑγίουΚωνσταντίνου

png 20230217 130515 0000