Συμμετοχή σε Εθνικό Θεματικό Δίκτυο

Το σχολείο μας συμμετείχε κατά το σχολ. έτος 2021-22 στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο που συντονίζει το Κ.Π.Ε./ΚΕ.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας-Νεάπολης με τίτλο ” Διατροφή, Περιβάλλον & Υγεία”. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους συντονιστές αλλά και τα άλλα Νηπιαγωγεία για την εξαιρετική συνεργασία και την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων.



Λήψη αρχείου

 

Ένταξη του Νηπιαγωγείου στο in Αction SDGs Schools Club

sdgs schools logo tagline bottom 1

Ολοκληρώθηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία το Bravo Schools 2022, ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης . 351 σχολικές τάξεις με 650 συμμετοχές σε εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας, από 20.229 και πλέον μαθητές, ενώ 32.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα των παιδιών και συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία των κατατιθέμενων εργασιών.

Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο Bravo Schools 2022 μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους  in Αction SDGs Schools Club.

bravo-schools-2022_epainossymmetoxissxoleiou 2022 06 09 21h35 08

Μαθήματα Μαγειρικής!!!

Στις 11-5-22 τα νήπια γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής υγιεινών σνακ με τη βοήθεια επαγγελματιών σεφ! Μετά από πρωτοβουλία γονιού επισκέφθηκε το σχολείο μας μια ομάδα σπουδαστών του Τμήματος Μαγειρικής των σχολών Ο.Α.Ε.Δ. και με την επαγγελματική καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους αλλά κυρίως με την τεράστια βοήθεια των μικρών μας σεφ κατάφεραν σε λίγο χρονικό διάστημα να στήσουν έναν μπουφέ με υγιεινά σνακ που απολαύσαμε όλοι μαζί! Η δράση αυτή είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που αφορούσε την υγιεινή διατροφή.

Photo Collage Maker 2022 07 10 09 58 03