Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Ξεκινά από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η διάθεση από τα φαρμακεία των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) για τους μαθητές. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα προμηθευτούν συνολικά πέντε δωρεάν self test, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από τις 5 έως τις 22 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα αλλάζει και ο τρόπος δήλωσης των self test για τους μαθητές. Το αποτέλεσμα των τεστ, που προμηθεύονται οι γονείς των παιδιών από τα φαρμακεία, θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr, όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Λειτουργία πλατφόρμας edupass.gov.gr

rsz_1edupass.jpg

Αγαπητοί γονείς,

από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: 

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Συγκεφαλαιώνοντας από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ΟΛΟΙ όσοι/όσες θα προσέρχονται και θα συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο μας (εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, βοηθητικό προσωπικό, επισκέπτες) θα πρέπει να έχουν ήδη δηλώσει την κατάστασή τους στο edupass.gov.gr , με βάση την οποία θα γίνονται δεκτοί.

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν  (δεν είναι υποχρεωτικό) να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές του Νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης στο ΠΣΔ αν επιθυμούν, να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων  που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!(EU CODE WEEK)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (9-24 Οκτωβρίου) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με έναν μαρκαδόρο μια εικόνα σε ένα πλέγμα και στη συνέχεια την κωδικοποιούμε χρησιμοποιώντας κάτι σαν δυαδικό σύστημα (κώδικας). Για κάθε μαύρο τετράγωνο χρησιμοποιούμε τον αριθμό 1 και για κάθε λευκό, το 0. Έτσι, γράφουμε τον “κώδικα” κάθε σειράς. Στη συνέχεια σε ένα άλλο κενό φύλλο, γράφουμε μόνο τον κώδικα. Με αφορμή την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  κάναμε τις πρώτες προσπάθειές μας και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και κάποια από αυτά ζήτησαν να το προσπαθήσουν και μόνα τους, αλλά και να κωδικοποιήσουμε το αρχικό μας γράμμα. Θα συνεχίσουμε να σπάμε κώδικες…γιατί μπορούμε!!!!

Δωρεάν διάθεση self tests στους μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι:

-το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

-η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 16/10/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 8:00 πμ.).

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτης άγιος των ζώων. Για το λόγο αυτό κι εμείς αφιερώσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στους πιστούς μας φίλους. Αφού συστήσαμε τους κατοικίδιους φίλους μας, διαβάσαμε την ιστορία του Ξουτ και είδαμε και την ιστορία της Λάικα και συζητήσαμε για τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων αλλά και τα προβλήματα των αδέσποτων.

https://www.youtube.com/watch?v=geGNYDbqp3E

Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τους φίλους μας με απλά υλικά και ζωγραφίσαμε τα ζώα να ζητούν σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Τέλος κατασκευάσαμε δαχτυλοκουκλίτσες και με δικά μας ευφάνταστα σενάρια παίξαμε κουκλοθέατρο θέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα ζώα και δίνοντας απαντήσεις.

 

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας.

Η 1η του Οκτώβρη κάθε χρόνο όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990, είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα πρόσωπα όλων μας, τον παππού και τη γιαγιά. Έτσι λοιπόν αφού συστήσαμε τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας και τους δώσαμε την δική μας ευχή-μήνυμα, φτιάξαμε κι ένα δωράκι για να τους ευχαριστήσουμε και να τους δείξουμε την αγάπη μας!

 

 

 

 

 

 

 

Χρόνια πολλά παππού! Χρόνια πολλά γιαγιά!

 

Τα νήπια γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ο γυμναστής του Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη κος Θοδωρής Θώδης επισκέφτηκε το σχολείο μας και μίλησε στα νήπια για τις ευεργετικές επιδράσεις του Αθλητισμού στη ζωή μας. Ανανέωσαν το ραντεβού μαζί του για να μάθουν στην πράξη ορισμένα ομαδικά αθλήματα!!! Ευχαριστούμε πολύ τον κο Θώδη.