Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η 31η ημέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.  Με αφορμή την ημέρα αυτή συζητήσαμε με τα παιδιά για την σημασία της οικονοίας και της αποταμίευσης.  

Διαβάσαμε το παρακάτω αίνιγμα και προσπαθήσαμε να βρούμε τη λύση του.

koymparas 1

Σκεφτήκαμε λέξεις σχετικές  με την αποταμίευση και είδαμε πίνακες αναφοράς.

 

PINAKES ANAFORAS APOTAMIEYSH1 PINAKES ANAFORAS APOTAMIEYSH3

 

 

 

 

 

 

 

 

Γνωρίσαμε τα χρήματα, τα κατηγοριοποιήσαμε σε χαρτονομίσματα και κέρματα, εντοπίσαμε τις διαφορές τους ως προς το χρώμα, το μέγεθος και την αξία τους.

Παίξαμε παιχνίδια με το ζάρι του κουμπαρούλη μετρώντας νομίσματα.

PAICHNIDI ZARI 1 PAICHNIDI ZARI 2 PAICHNIDI ZARI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετρήσαμε κέρματα συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας.

FYLLO ERGASIAS

Παρακολουθήσαμε διαδικτυακά το καταπληκτικό παραμύθι « Ένα σκουλήκι την ημέρα» της Sarah Yang … ( ήταν ξενόγλωσσο όποτε χαμήλωσα την ένταση και έκανα την μετάφραση)

Μετάφραση:

 

123

Κάθε παιδί ζωγράφισε τι θα ήθελε να αγοράσει με τα χρήματα που θα αποταμιεύσει στον κουμπαρά του! Ένα παιχνίδι, ένα ποδήλατο, μια τσάντα για το δημοτικό, ένα παγουρίνο, ένα φωτιστικό ουράνιο τόξο, έναν δεινόσαυρο, μια μηχανή και κάτι βαθύτερα ξεχωριστό να μαζέψουν χρήματα για το Πανεπιστήμιο!

TI THA AGORASO

Πώς εμείς τα παιδάκια μπορούμε να κάνουμε αποταμίευση; Με τους κουμπαράδες μας!

KOYMPARAS KATASKEYH 2 KOYMPARAS KATASKEYH

«Κάθε μικρό κέρμα κρύβει ένα μεγάλο όνειρο!

Ας γεμίσουμε τους κουμπαράδες μας με ελπίδα και χαμόγελα!!!»

Τέλος, ακούσαμε και μάθαμε το τραγούδι «Κουμπαράς»

Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά έμαθαν ότι η υπομονή, η συνέπεια και η σωστή διαχείριση μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας, όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι!