Με μεγάλη μας χαρά και τιμή δεχθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας τη χορηγία του βιβλίου “Η τελευταία γουλίτσα” (εκδ. οίκος: Sweet Serendipities), από την ίδια τη συγγραφέα του, κ. Μαρίνα Πλούμπη.
Σκεφτήκαμε πως ένα τέτοιο πρωτοποριακό και μάλιστα, το μόνο ελληνόγλωσσο βιβλίο με θέμα τον αποθηλασμό των παιδιών, θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για την τοπική κοινότητα του ακριτικού μας νησιού.
Έτσι, διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγαθονησίου, μια όμορφη κοινωνική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, με επίτιμη προσκεκλημένη, τη συγγραφέα του βιβλίου, η οποία με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας.
Η κ. Στεφανίδου, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αγαθονησίου, επένδυσε την παρουσίαση του βιβλίου με μια ομιλία με θέμα “Θηλασμός & Αποθηλασμός: Μια ολοκληρωμένη ψυχική εμπειρία”, καθώς επίσης και με βιωματικές δράσεις που ενισχύουν την ουσιαστική & ποιοτική σύνδεση μητέρας – παιδιού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την διαδικτυακή παρουσία της και την πολύτιμη συνεισφορά της, την κ. Μαρίνα Πλούμπη και φυσικά, όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων Αγαθονησίου, για τη θετική τους ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή τους.


