“Τα παιδιά μαθαίνουν πώς αντιδρούν οι μεγάλοι”

Η ψυχολογία μικρών και μεγάλων αυτή την περίοδο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τους ενήλικες. Και οι πιο σημαντικοί ενήλικες στη ζωή των παιδιών σας, είστε ΕΣΕΙΣ, οι γονείς τους.

Τα παιδιά σας, αυτή στιγμή μαθαίνουν, μέσα από εσάς, με τη δική σας στάση και συμπεριφορά τον  τρόπο που διαχειρίζεστε την παρούσα κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας. Αν εσείς λειτουργείτε υπεύθυνα και με σεβασμό απέναντι στις οδηγίες που μας έχουν δοθεί, λαμβάνετε όλα τα μέτρα για την υγιεινή και καθαριότητα, τότε και τα παιδιά σας μαθαίνουν αυτό και θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο. Οπότε κάθε φορά που κάνουμε κάτι εμείς οι μεγάλοι, το παιδί μας μαθαίνει από αυτή μας τη συμπεριφορά.

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις από το  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών κατά τη διάρκεια παραμονής μας στο σπίτι. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ-ΕΚΠΑ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ….ΜΑΖΙ!

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μου παιδιά,

Το σχολείο μας θα μείνει κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ο λόγος φυσικά είναι πολύ σημαντικός….Βλέπετε ήρθε στη χώρα μας, την Ελλάδα, ένας ιός,ο λεγόμενος Κορωναϊός ή Κορωνοϊός!Και πιστέψτε με δεν ήρθε με καλή διάθεση….

Και αφού δεν μας αρέσει καθόλου που μας επισκέφτηκε, θα πρέπει να μην του επιτρέψουμε να μπει στο σπίτι μας.

Για αυτό λοιπόν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, φροντίζουμε το σώμα μας και το μυαλό μας! Και τι εννοώ; Εννοώ ότι καλό είναι να τρώτε υγιεινά (φρούτα πολλά, φυσικό  χυμό πορτοκαλιού,ψαράκια,λαχανικά και σαλάτες) για να έχετε ένα δυνατό σώμα που θα νικήσει τον ιό Κορωναϊό ή Κορωνοϊό, και φυσικά να φροντίζετε να κρατήσετε δυνατό και το μυαλό σας.Τι εννοώ; Θα ήταν πολύ καλή ιδέα νομίζω να διαβάζετε τα αγαπημένα σας παραμύθια, να ζωγραφίζετε, να γράφετε ότι σας αρέσει, να κάνετε πολλές δραστηριότητες με τα αδέρφια σας, τους γονείς σας και φυσικά θα κάνουμε και μαζί…όχι από κοντά αλλά θα ερχόμαστε κοντά μέσα από δω….μέσα από αυτή τη σελίδα του σχολείου μας!

Εδώ λοιπόν, θα σας “αφήνω” κάτι  ή θα σας δίνω μια αποστολή, και εσείς θα προσπαθείτε στο σπίτι να ασχοληθείτε με αυτό που σας πρότεινα ή την αποστολή που σας ανέθεσα!

Θέλω να ξυπνάτε το πρωί με αυτό το υπέροχο χαμόγελό σας, να φοράτε τα όμορφα καθαρά σας ρουχαλάκια, σαν να πηγαίνατε στο σχολείο, να τρώτε ένα ωραίο  πρωινό και μετά θα συναντιόμαστε όλοι μαζί, μέσα από αυτή τη σελίδα, με τη βοήθεια των γονιών σας.

Σας αγαπώ πολύ!Με καλή διάθεση και υπομονή, όλα θα γίνουν όπως πριν!

Αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε το σπιτάκι σας, την οικογένειά σας και να γράψετε τη φράση “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”