Από το σπόρο στο φυτό

Ότι καλλιεργείς, βλασταίνει…

κι αν δεν βλαστήσει

πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που το καλλιεργείς!

1.Μια πάρα πολύ απλή, πάρα πολύ γνωστή διαδικασία στο Νηπιαγωγείο αλλά τόσο εποικοδομητική, γεμάτη μηνύματα: Να μπούμε στη διαδικασία να φυτέψουμε σπόρους και να γίνουμε ικανοί να τους φροντίσουμε έτσι ώστε να βγάλουν βλαστούς, παρατηρώντας μέρα με την μέρα την εξέλιξή τους και κατανοώντας τη δύναμη που μπορεί να κρύβει ένας μικρός σπόρος!
Προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτοσχέδιες γλάστρες από πλαστικά μπουκάλια νερού κομμένα με χαρτοκόπτη και για λόγους ανακύκλωσης αλλά και γιατί η διαφάνεια του μπουκαλιού μας διευκολύνει στην παρατήρηση κάθε σταδίου ανάπτυξης του σπόρου…
Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις φασολιές μας παραλείποντας κάθε φορά ένα από τα παραπάνω στοιχεία έτσι ώστε να δούμε το αποτέλεσμα.

 2.Ένα φυτό για να αναπτυχθεί χρειάζεται χώμα(βαμβάκι)-νερό-ήλιο-αέρα και ένας σπόρος μπορεί να γίνει ακόμα κι ένα δέντρο!

Δες το παρακάτω σχήμα για να το θυμάσαι

Τι χρειάζεται το φυτό για να μεγαλώσει!

3.Τώρα ας γνωρίσουμε ποια είναι τα μέρη του φυτού; Το παρακάτω διαδραστικό παιχνίδι θα σε βοηθήσει να τα μάθεις !

4.Διαδραστικός πίνακας ! Το σποράκι ταξιδεύει!

5.  Λουλούδια – κατασκευές με οικολογικά υλικά!

http://nipioaristourgimata.blogspot.com/search/label/%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%99%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91