Η Δ’ Τάξη Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

2 2

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή αποτελεί θεμέλιο λίθο της Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης για υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί, είτε ως συνεπιβάτες, είτε ως ποδηλάτες.

Σκοπός της Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι η:

  • Προαγωγή της οδικής ασφάλειας: Μέσω της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης, η Κυκλοφοριακή Αγωγή στοχεύει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
  • Διαμόρφωση υπεύθυνων χρηστών του δρόμου: Ενθαρρύνει την υιοθέτηση σωστών οδικών συνηθειών και κανόνων, καλλιεργώντας τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς.
  • Προστασία των ευάλωτων χρηστών: Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πιο ευάλωτων κατηγοριών, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία.
  • Διασφάλιση ομαλής κυκλοφορίας: Συμβάλλει στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα οδικά ατυχήματα.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από την προσχολική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή. Υλοποιείται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, κοινωνικά κέντρα, οργανισμούς και φορείς, καθώς και μέσω ενημερωτικών καμπανιών και δράσεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  η Δ’ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κοζάνης.  Εκεί οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς κυρίους Καρανάτσιο Αθανάσιο και Αναγνώστη Ιωάννη και με βιωματικό τρόπο κατανόησαν και εφάρμοσαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας με ποδήλατα και αυτοκινητάκια που τους παρείχε το Πάρκο.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 4 Απριλίου, καλωσορίσαμε στο σχολείο μας την Διατροφολόγο – Συγγραφέα του βιβλίου «Ο Κόμης Σπάτουλας και η Βιταμίνη D” κ. Σοφία Μπάμπου.  Μέσω της δραματοποίησης και ενεργοποίησης της φαντασίας των μικρών μας μαθητών και με διασκεδαστικό τρόπο χάρισε στους μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης γέλιο και μία αξέχαστη εμπειρία.  Την ευχαριστούμε πολύ.

Ένας κόμης που θέλει να λάμπει σαν τον ήλιο;
Ένας σεφ με παράξενη ομιλία και ευρηματικές συνταγές;
Ένα χλωμό φεγγάρι και ένα ζωηρό αστέρι;
Ένα πάρτυ γενεθλίων με όλα τα ζώα του δάσους;
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί μαζεμένοι σε ένα παραμύθι;

Ο κόμης Σπάτουλας δεν έχει δει ποτέ του τον ήλιο, ούτε ο ήλιος εκείνον, μιας και δεν έχει βγει ποτέ από το κάστρο του, όπου ζει με μοναδική συντροφιά τον μάγειρά του τον κύριο Μαστροχαλαστάιν. Καθώς ο κόμης Σπάτουλας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα χιλιοστά γενέθλιά του, ζητά από τον κύριο Μαστροχαλαστάιν να του φτιάξει φαγητά που θα τον κάνουν να λάμπει σαν τον ήλιο. Από το δάσος μέχρι τα βάθη του βυθού και το φεγγάρι ο πολυμήχανος μάγειρας, θα καταφέρει να βρει την βιταμίνη D και να κάνει τον κόμη Σπάτουλα λαμπερό σαν τον ήλιο;ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ 5 ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ2 ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ3 ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ4