Στο παρά πέντε πάλι οι αποσπάσεις και οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές

24 Αυγούστου 2012 Δ. Νικηφόρος

Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους και δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικές διαδικασίες, όπως οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, οι διορισμοί μονίμων, οι προσλήψεις αναπληρωτών, η πλήρωση των κενών θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης κλπ.

Για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνονται, φυσικά, τα μέλη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων αλλά η μακαριότητα και η έλλειψη προγραμματισμού που χαρακτήριζε ανέκαθεν την Κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα 24 Αυγούστου δεν έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. ούτε τα λειτουργικά κενά ούτε τα στοιχεία των συναδέλφων για τη  β΄ φάση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Επίσης δεν έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση των Συμβουλίων Επιλογής για την  κάλυψη των κενών θέσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων, την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα κλπ.

Θεωρώ ότι τόσο το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. όσο και τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών επιβάλλεται να συγκληθούν το συντομότερο και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.

Αλλιώς, στις 3 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία, δε θα γνωρίζουν και πάλι οι συνάδελφοι ούτε την περιοχή στην οποία θα εμφανιστούν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Επίκαιρα .

Αφήστε μια απάντηση


Σαν σήμερα

19/4/1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.
   - Σχετικές αναρτήσεις

19/4/1824: Πεθαίνει στο Μεσολόγγι ο Λόρδος Βύρων
Ήταν ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μεταφραστής


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση