Επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και ελληνικού λαδιού στη Σπάρτη

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού στη Σπάρτη.  Οι μαθητές έμαθαν πώς γινόταν η συγκομιδή της ελιάς και η παραγωγή του ελαιολάδου στα αρχαία χρόνια. Ακόμη είχαμε την ευκαιρία να παραγάγουμε το δικό μας λάδι στο ελληνιστικό ελαιοτριβείο!

Επίσκεψη στην Καλαμάτα και στο αγρόκτημα “Παπάκια”

Την Τετάρτη 24 Απριλίου επισκεφτήκαμε την Καλαμάτα και το Αγρόκτημα “Παπάκια” πλησίον της Καρύταινας. Στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα κάναμε  τη βόλτα μας στην παραλία, όπου φάγαμε το πρωινό μας, ξεναγηθήκαμε στο μεσαιωνικό κάστρο από τη δασκάλα Ε.Λ. και προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής. Στη συνέχεια πήγαμε στο αγρόκτημα “Παπάκια”. Τα παιδιά απόλαυσαν το νόστιμο μεσημεριανό τους, τάισαν τα ζωάκια του αγροκτήματος και έπαιξαν στην παιδική χαρά.

Επίσκεψη στην Τρίπολη και το σπήλαιο Κάψια

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 επισκεφτήκαμε την παγωμένη Τρίπολη και το σπήλαιο Κάψια. Στην Τρίπολη ξεναγηθήκαμε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και περπατήσαμε τα πεζοδρομημένα σοκάκια. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο σπήλαιο Κάψια που απέχει 15 χιλιόμετρα απ την πόλη. Περιηγηθήκαμε σε έναν μαγικό σκοτεινό κόσμο και θαυμάσαμε με τη βοήθεια του υπέροχου ξεναγού μας τα παιχνίδια του νερού και της φύσης.