Ένα διάσημο έργο τέχνης … Αλλιώς!

Γονείς και ζουζούνια,

Οι πιο όμορφες ζωγραφιές, είναι οι δικές μας. Με αυτές επικοινωνούμε, εμείς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, αφού δεν έχουμε μάθει ακόμη να γράφουμε, μα κάνουμε τις πρώτες μας δοκιμές… ➡ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Από το Μουσείο “Βίνσεντ Βαν Γκονγκ”, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και εν μέσω πανδημίας, ας πλοηγηθούμε στον εξής σύνδεσμο, για να “επέμβουμε” καλλιτεχνικά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του, και στα 5 διαδραστικά παιχνίδια που υπάρχουν εκεί διαθέσιμα: Πίνακας, “Το Υπνοδωμάτιο”. ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ- ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΝΟΓΚ.

 

  • Μετά μπορείτε να το ζωγραφίσετε μαζί, στο δικό σας χαρτί, με τον δικό σας τρόπο. Ή να ζωγραφίσετε, παιδιά, το δικό σας υπνοδωμάτιο… Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον συγκεκριμένο ζωγράφο στην τάξη, μα και στο τι κάνει ένας ή μία  ζωγράφος γενικότερα.


 Χαιρετισμούς!

 

Άγρια ζώα, μια σύντομη υπενθύμιση- επανάληψη

Γονείς και παιδιά, Άγρια ζώα!

Από τα πιο αγαπημένα μας θέματα! Και τι δεν έχουμε κάνει, στην τάξη! Και επειδή μας αρέσει πολύ, ας ασχοληθούμε και μένοντας σπίτι μας! Ενδεικτικά, με τους εξής τρόπους:

  • Ακούγοντας με την φωνή του ηθοποιού Αντώνη Παπαθεοδούλου, το παραμύθι: “Το κοκαλάκι της νυχτερίδας”.

  • Δημιουργώντας απλά με πλαστελίνη, που έχουμε ήδη στο σπίτι ή μπορούμε εύκολα να βρούμε στο super-market, ακολουθώντας τις οδηγιες από τις εικόνες που ακολουθούν:

 

Ελέφαντα… Ζούγκλα, Σαβάνα.

 

 

 

 

 

 

 

Σκαντζόχοιρο… Δάσος.

Χελώνα…Δάσος.

Φάλαινα… Θάλασσα.

  • Ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι της τάξης, από την “Λιλιπούπολη”: “Αρκούδα Καφέ”! 

  • Επισκεπτόμαστε ψηφιακά, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ενυδρεία του κόσμου, κάνοντας στάση στο Monterey Bay στην Καλιφόρνια-ΗΠΑ.                                        

Καλή διασκέδαση και μην αγχώνεστε … Από όλες μας τις προτάσεις, επιλέξτε όποια σας αρέσει και όσες σας αρέσουν και μπορείτε! Τις κάνουμε για να έχετε ποικιλία δημιουργική και μόνο για αυτό…