Επιμορφωτικές συναντήσεις – Ημερίδες

(17-19-20/06/2024) ”«Μέρες 2023-’24: Αναστοχασμοί, προσεγγίσεις, προτάσεις και καλές πρακτικές  για το σύγχρονο σχολείο»

Με τις ποικίλες μελέτες περίπτωσης που παρουσιάστηκαν  σε θέματα παιδαγωγικά και διδακτικά  το σεμινάριο παρείχε ευκαιρίες αναστοχασμού και εποικοδομητικής συζήτησης.  Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους . Συνολικά, το σεμινάριο  ενίσχυσε τις δεξιότητες των δασκάλων και τον αναστοχασμό στις περιπτώσεις που συζητήθηκαν.

kalavrita

 

(22-05-2024) ”Διασχολική επιμόρφωση στο Δημ. Σχ. Χαλανδρίτσας”

Την Τετάρτη 222/05/2024 πραγματοποιήθηκε διασχολική επιμόρφωση στο Δημ. Σχ. Χαλανδρίτσας με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών των Δημ. Σχολείων Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας. Προσεγγίστηκαν θέματα, όπως  «Αξιοποιώντας εργαλεία διερεύνησης των αξόνων και αποτίμησης των δράσεων για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» (Χολέβας Νικ., Σύμβουλος Εκπαίδευσης 7ης θέσης Δασκάλων Αχαΐας), «Η διδακτική του Φρενέ και η σύνδεσή της με το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα μαθημάτων» (Σοφία Κουφού, εκπαιδευτικός (ΠΕ70), «Πρακτικές λύσεις για μαθητές/τριες με ΔΕΠ-Υ και αυτισμό» (Μαρία Καραγιάννη, σ. εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής). Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου ήταν βιωματικός, δίνοντας έμφαση στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.  Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά και επιτεύχθηκαν στο ακέραιο οι στόχοι της επιμορφωτικής συνάντησης.

Xaladritsa1 Xaladritsa2 Xaladritsa3 Xaladritsa4

(13-03-2024) “Ενδοσχολική επιμόρφωση στο 1o Δημ. Σχ. Oβρυάς”

Την Τετάρτη 13/03/2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στο 1ο Δημ. Σχ. Οβρυάς. Προσεγγίστηκαν θέματα, όπως  «Το κοινωνιόγραμμα της σχολικής τάξης – Ένα ερευνητικό εργαλείο για την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας» (Χολέβας Νικ., Σύμβουλος Εκπαίδευσης 7ης θέσης Δασκάλων Αχαΐας), «Δημιουργική Γραφή και Έκφραση-Προσέγγιση της Λογοτεχνίας στο Δημοτικό, σύμφωνα με το νέο Α.Π. 2021″» (Ευσταθίου Αναστασία, Διευθύντρια 1ου Δημ. Σχ. Ακράτας / Συγγραφέας βιβλίων Παιδικής Λογοτεχνίας), «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας» (Σεραφείμ Ευθυμία, Αν. Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Αχαΐας), «’Ορια: μία διαλεκτική μεταξύ σχολείου, οικογένειας και κοινωνικής πραγματικότητας» (Σαμαρτζή Κυριακή, Ψυχολόγος -Μέλος ΕΔΥ)). Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου ήταν βιωματικός, δίνοντας έμφαση στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.  Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά και επιτεύχθηκαν στο ακέραιο οι στόχοι της επιμορφωτικής συνάντησης.

1 2 34

(25-01-2024) “Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Δημ. Σχ. Σαραβαλίου”

Την Πέμπτη 25/01/2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στο Δημ. Σχ. Σαραβαλίου. Προσεγγίστηκαν θέματα, όπως  «Το κοινωνιόγραμμα της σχολικής τάξης και η παιδαγωγική του σημασία» (Χολέβας Νικ., Σύμβουλος Εκπαίδευσης 7ης θέσης Δασκάλων Αχαΐας), «Παιδαγωγική αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών/τριών – Μελέτες περίπτωσης» (Χολέβας Νικ., Σύμβουλος Εκπαίδευσης 7ης θέσης Δασκάλων Αχαΐας), «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας» (Σεραφείμ Ευθυμία, Αν. Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Αχαΐας), «Το λογοτεχνικό κείμενο ως μέσο καλλιέργειας της ενσυναίσθησης των μαθητών: Μια διδακτική προσέγγιση» (Θεοδωροπούλου Κονδυλία, Θεατροπαιδαγωγός – Συγγραφέας βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας). Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου ήταν βιωματικός, δίνοντας έμφαση στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.  Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά και επιτεύχθηκαν στο ακέραιο οι στόχοι της επιμορφωτικής συνάντησης.

kondilia xolevas serafimsaravali1

(10-10-2023) “«Βιωματική προσέγγιση διδασκαλίας μαθήματος της δεύτερης ενότητας, για την ενσυνείδητη επεξεργασία γράμματος στην Α’ τάξη Δημοτικού», (β) «Ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών και τρόποι αντιμετώπισης»

(06/09/2023) “Διαχείριση σχολικής τάξης – Βασικά μεθοδολογικά στοιχεία της διδακτικής πράξης”

A) ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  (PDF)

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Β) ΗμερολόγιοΣυνάντησης με Γονέα

Γ) Φύλλο σκέψης και στοχασμού / Φύλλο περισυλλογής του μαθητή κατά τη διάρκεια του “Time Out”

Δ) ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

(05/09/2023) ” Η Διδακτική του Γλωσσικού μαθήματος στην Α’ τάξη   / Τεχνικές ανάπτυξης φωνολογικής επίγνωσης”

Α) Ενημερωτική συνάντηση με γονείς των μαθητών στην Α’ τάξη ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ

Β) Οδηγός εξατομικευμένου προγράμματος για μαθητές με Μ.Δ (ΙΕΠ – Κατσούγκρη Αναστασία)

Γ) ΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΣΥΛΛΑΒΕΣ (Θεοδωρόπουλος Μάκης )

Δ) Παιχνίδι γνωριμίας

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

1

Α) Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην, Β) Φροντίζω το Περιβάλλον, Γ) Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, Δ) Δημιουργώ και Καινοτομώ - Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

2

Ιστότοπος Χολέβα Νικολάου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
European Radio Logo

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

Flag Counter

Σαν σήμερα

23/8/480 π.Χ: Ναυμαχία Αρτεμισίου
Ο Σπαρτιάτης ναύαρχος Ευρυβιάδης με τον ελληνικό στόλο αναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο

23/8: Παγκόσμια Ημέρα μνήμης του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του
Στις 23 Αυγούστου 1791 άρχισε η εξέγερση των μαύρων δούλων στη νήσο Ισπανιόλα της Καραϊβικής (σημερινή Αϊτή και Δομηνικανική Δημοκρατία), που οδήγησε στην κατάργηση του διατλαντικού εμπορίου δούλων. Η επέτειος αυτή από το 1998 εορτάζεται ως μια ευκαιρία για περίσκεψη και μελέτη για τα ιστορικά αίτια, τις μεθόδους και τις συνέπειες αυτής της τραγωδίας για το ανθρώπινο γένος.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων