Χριστούγεννα ήρθαν πάλι…

Στην τάξη μας , άρχισαν από νωρίς οι προετοιμασίες, αφού τα Χριστούγεννα μονοπωλούσαν στις συζητήσεις των παιδιών.  Έτσι, συζητήσαμε με τα παιδιά, τι θα θέλανε να κάνουμε στο Νηπιαγωγείο αυτές τις μέρες. Τα παιδιά είπαν διάφορες ιδέες, όπως να κάνουμε γιορτή, να φτιάξουμε κάρτες, να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να κάνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές κλπ

Πρώτη μας δουλειά ήταν να στολίσουμε την τάξη μας και να δημιουργήσουμε  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Βγάλαμε το δέντρο και τα στολίδια από τις κούτες στην αποθήκη, κάθε παιδάκι έφερε και δικά του στολίδια, βάλαμε τα φωτάκια και κρεμάσαμε τις μπάλες με μουσική υπόκρουση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών! Στην κορυφή βάλαμε ένα αστέρι!

2FC32881 A508 4E6F B1AD 14209DA56417

 

Έπειτα στολίσαμε τα παράθυρα μας.

        .tempImageppct96

tempImageyJxg0p

tempImage3LxAVe

 

Σειρά είχε η πόρτα της τάξης μας..

tempImagewnwTzs

tempImageaOQHeN

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης  και κάθε μέρα να μετράμε πόσες μέρες μας μένουν μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και ατομικά ημερολόγια τα οποία τα παιδιά ζωγράφισαν, τα πλαστικοποιήσαμε και κάθε μέρα έσβηναν μια μέρα βάζοντας ένα αυτοκόλλητο στο σωστό αριθμό.

 

tempImageHVSmsV

 

Εκτός από το δέντρο του σχολείου μας, ετοιμάσαμε και στολίδια για το δέντρο της πλατείας, αφού τα ζωγραφίσαμε..επισκεφθήκαμε την πλατεία, κρεμάσαμε τα στολίδια μας και στηθήκαμε και για μια φωτογραφία.

E59A7DE8 53CB 4966 ACD0 79659D942970

tempImagepLhybZ

tempImageBel6Je

tempImageSuVUwb

tempImagetruVhZ

tempImagexsVf90

125FEE72 EBC3 4EE6 A6FA 0951EC34550D

Οι κατασκευές μας δεν είχαν σταματημό: κατασκευάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ελάτο, χριστουγεννιάτικες μπάλες που μας περίσσεψαν από το δέντρο μας και κουκουνάρες τις οποίες ζωγράφισαν τα παιδιά, και έπρεπε σιγά σιγά να ετοιμάσουμε και τα δώρα μας για τα Χριστούγεννα.

 

tempImagekxjEhC

tempImagetYJD5p

tempImagekUJvSI

 

IMG 4209