Μετά την ασύγχρονη εκπαίδευση (αποστολή εργασιών μέσω e-mail) περάσαμε στη σύγχρονη εκπαίδευση – επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας webex.
Την πρώτη μέρα μετά τις οδηγίες για τη λειτουργία της πλατφόρμας μιλήσαμε με τα παιδιά για την τάξη μας που τώρα θα ονομάζεται ψηφιακή( εξήγησα τι σημαίνει ό όρος).
Οι τελευταίες εξ αποστάσεως δραστηριότητες αφορούσαν το βιβλίο της Φιλιώς Νικολούδη Το χαρούμενο λιβάδι. Με αφορμή αυτές τις δραστηριότητες έφτιαξα με την τεχνική του κολάζ ένα χαρούμενο λιβάδι με παπαρούνες και μαργαρίτες πάνω στις οποίες έγραψα τα ονόματα των παιδιών.
Παρουσίασα με power point τις εικόνα στα παιδιά μαζί με το ενσωματωμένο τραγούδι: λουλουδόκοσμος από την παιδική χορωδία του Σ.Λάμπρου
Η ψηφιακή μας τάξη έπρεπε να έχει ένα όνομα ,βρήκαμε το όνομα συνθέτοντας λέξεις: λουλούδι +παρέα και φτιάξαμε μια τρίτη σύνθετη λέξη :λουλουδοπαρέα έτσι βρήκαμε το όνομα της τάξης μας.
Αναζήτησε κάθε παιδί το λουλούδι με το όνομα του.
Έφτιαξε έναν κύκλο στην ομάδα του λουλουδιού που προτιμά
Σημειωσε ένα από τα πλαίσια που βρίσκονταν κάτω από το λουλούδι της προτίμησης του και έτσι βρήκαμε ποιο λουλούδι προτιμούν οι περισσότεροι.
Υπογραμμίσαμε το λουλούδι που αρέσει στους περισσότερους.
Τελειώσαμε με την επιβράβευση της ομάδας.
Από εδώ και πέρα η ψηφιακή μας τάξη θα ξεκινά με την εικόνα και το τραγούδι της λουλουδοπαρέας και θα κλείνει με την επιβράβευση της ομάδας,θα είναι το σύνθημα μας.