Ιαματικές Πηγές και Νερά

Οι ιαματικές πηγές στον Ελλαδικό χώρο αποτελούν μέρη που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο. Αποτελούν ένα τόπο ξεκούρασης, χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους: Νικόλα Κάντζο, Ιάσονα Παπαδημητρίου & Βασίλη Φάνη “ταξίδεψε” σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να γνωρίσει τις πιο σημαντικές λουτροπόλεις και να σας τις παρουσιάσει. Εμείς; τις λατρέψαμε!

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ_ΝΕΡΑ

Οι Θεότητες των Θαλασσών

Η ομάδα μας (Δημητρακοπούλου Ελευθερία, Ευαγγελάτου Αριάνα, Τουρλούπη Τερψιχόρη και Φράγκου Θεώνη) ασχολήθηκε με τις θεότητες των θαλασσών. Στην υδάτινη διαδρομή μας συναντήσαμε σειρήνες, γοργόνες, το θεό Τρίτωνα καθώς και τη Σκύλλα με τη Χάρυβδη. Είδαμε ότι οι θεότητες της θάλασσας ήταν στενά συνυφασμένες με τις ζωές των ανθρώπων. Θαυμαστοί μύθοι και θρύλοι αναπτύχθηκαν γύρω από αυτές, μύθοι και θρύλοι που διατηρούνται ζωντανοί μέχρι και τις μέρες μας.

ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΛΑΣΣΩΝ

Ιαματικό Λουτρό Τραϊανούπολης

Στην παρακάτω εργασία για  μια ακόμη φορά συναντάμε το νερό ως πηγή ζωής κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού οι ιαματικές πηγές δεν έχουν μόνο θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς τα νερά, πηγάζοντας μέσα από πετρώματα  κατά τη διαδρομή τους μέχρι την επιφάνεια της Γης, αποκτούν  μεταλλικά στοιχεία στα οποία οφείλεται  η θεραπευτική τους δράση, αλλά και αποτελούν πόλο έλξης μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων, οι οποίοι ταξιδεύουν για να επωφεληθούν από την ευεργετική τους δράση, ωφελώντας έτσι οικονομικά την περιοχή.

Ιαματικo Λουτρo Τριανουπολης

Μια συλλογική προσπάθεια των: Γιώργου Μαρκόπουλου, Αλέξανδρου Γραμματικού & Κωνσταντίνου Νικόλη.

 

Σπήλαιο Κάψια

Σπήλαιο Κάψια

Μια δημιουργία των: Ναταλίας Μαρκοπούλου, Αλεξάνδρας Πάγγου, Άννα-Μαρίας Πάγγου & Άννα-Μαρίας Λεβέντη. Διαβάστε για το Σπήλαιο Κάψια που εξερευνήθηκε πρώτη φορά το 1887 και την αίθουσα των θαυμάτων με τα κόκκινα, κίτρινα και γαλάζια χρώματα που δημιουργούν ένα έργο ασύγκριτης ομορφιάς.