ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΗΣ

Η ιερή αγανάκτηση για την πρόταση της επιτρόπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Διαμαντοπούλου, να καθιερωθεί η αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδας, υπήρξε η αφορμή της συγγραφής αυτού του βιβλίου. Η επιστημονική ακρίβεια των χρησιμοποιούμενων επιχειρημάτων είναι αυτή που το χαρακτηρίζει.

Μέσα από το υπέροχο ταξίδι στην ελληνική γλώσσα

που κάνουμε με οδηγό τον καθηγητή Φιλολογίας και ιστορικό ερευνητή κ. Αντώνιο Αντωνάκο, γνωρίζουμε τις μοναδικές ιδιότητές της και κατανοούμε διάφορα σημαντικά γλωσσικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ή ήταν άγνωστα ή περνούσαν απαρατήρητα. Είναι ένα χρήσιμο πνευματικό πολεμοφόδιο για τα όπλα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δολιοφθορέων της ελληνικής γλώσσας. Είναι απαραίτητο στον μαθητή, τον φοιτητή, τον δάσκαλο, τον καθηγητή αλλά και σε κάθε έλληνα που θέλει να γνωρίζει την υπεροχή και την μοναδικότητα της γλώσσας που κληρονόμησε . . . Της ελληνικής αυδής. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Οι Φρουροί του Ζείν και του Ευζείν

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας » Οι Φρουροί του Ζειν και του Ευζείν» , ξεκίνησε να υλοποιείται στις αρχές του Νοεμβρίου και προβλέπεται να έχει εξάμηνη ισχύ. Περιλαμβάνει εκμάθηση πρώτων βοηθειών, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας, επισκέψεις επαγγελματιών υγείας στο Σχολείο (ιατρός, διαιτολόγος), οργάνωση δεκατιανού και πρωινού στην τάξη, προτάσεις για υγιεινό δεκατιανό στο σχολείο και διαμοιρασμός αυτών με τη μορφή εντύπου, ενημερωτικού υλικού στους υπόλοιπους μαθητές του Σχολείου, καθώς και στενή  συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής για την τακτική φυσική ενδυνάμωση των μαθητών-φρουρών.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Εκπαιδευτικά προγράμματα | Σχολιάστε

Η Φιλαναγνωσία στην Έκτη Τάξη

Στα πλαίσια της δράσης <<Η Φιλαναγνωσία στην Έκτη Τάξη>>, ξεχωρίσαμε το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου, Ματωμένα Χώματα. Το διαβάσαμε, το σχολιάσαμε, το αναλύσαμε, το επεξεργαστήκαμε, κάναμε τις ιστορικές αναφορές, αναζητήσαμε πληροφορίες για τη Σμύρνη, τη Μικρασία, την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη βιογραφία της μεγάλης συγγραφέως. Είναι η πρόταση του μήνα και το προτείνουμε ως ένα από τα βιβλία που πρέπει να «κοσμεί» τις βιβλιοθήκες μας.

παραδοσιακά τραγούδια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Φύλλο εργασίας μαθηματικών Στ’ (κεφ 47): Διατροφικές συνήθειες μαθητών

Πατάμε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθούμε στο φύλλο εργασίας

S5_ws_vazaiou_maria

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Εκπαιδευτικά προγράμματα | Σχολιάστε

Ιστορίες με »καλούς» λύκους.

Διαβάσαμε βιβλία με »καλούς» λύκους και σας τα προτείνουμε! 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε