Καλώς ήρθατε!

Απρ 20209

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου!

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και ευελπιστούμε να νιώσετε…σαν στο σπίτι σας!

Το  2/θ Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας  ιδρύθηκε το 1975. Περιβάλλεται από δέντρα, λουλούδια και διαθέτει και βοτανικό κήπο.  Υπηρετούν πέντε εκπαιδευτικοί, τέσσερις νηπιαγωγοί και μία εκπ/κός αγγλικής.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλώς ήρθατε!    

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας 2021-2022

Ιούλ 202215Λήψη αρχείου

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας 2021-2022    

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2021-22

Ιούλ 202215Λήψη αρχείου

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2021-22    

Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2022

Μάι 202226
social media

Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας συμμετέχει και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2022  και ζητάει την ψήφο σας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιώσιμες πόλεις και χωριά σε αρμονία με τη Φύση». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του 11ου Παγκόσμιου Στόχου «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες».

Με σύνθημα «σαν στο σπίτι μας» οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους, όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν ένα σχολείο φιλικό για τους ανθρώπους του και σε αρμονία με το περιβάλλον που βρίσκεται, με έναν τεράστιο κήπο, με δέντρα, λουλούδια και γρασίδι για να παίζουν τα παιδιά, προετοιμάζοντας τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Φέτος, το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου, εκτός από το σχολικό περιβάλλον, παρεμβαίνει δυναμικά στις εξελίξεις της τοπικής κοινωνίας με προτάσεις και συνεργασίες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης,  αλλά και στην αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς:

 • Συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου, Κορδελιού και Βερτίσκου, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιώσιμα χωριά σε αρμονία με τη Φύση»
 • Συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί: παρελθόν, παρόν και μέλλον»
 • Πραγματοποίηση της ιδιαίτερα επιτυχημένης Βιωματικής Ημερίδας στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου Θεσπρωτίας με τίτλο «Διαδρομές και Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης» σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου, τον Δήμο Φιλιατών και πλήθος φορέων.
 • Πρόταση στον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και κατάθεση μακέτας, για ανάπλαση της μικρής πλατείας που βρίσκεται πλησίον του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου

Η γνώμη σας για το Σχολείο μας μετράει!

 *Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου εδώ βάζοντας μόνο το email σας: https://bit.ly/3yWvfnO

*Εναλλακτικά σκανάρετε με το κινητό σας το QRCODE .

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2022    

Η Μέλισσα και το Μέλι

Μάι 202220

imageedit 16 6487480876 imageedit 19 4230114925

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο μελισσοκομίας πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου τη Δευτέρα 16 Μαΐου.  Ο αγαπητός μας κ. Ηλίας Γκισλής, εκπαιδευτικός και παράλληλα λάτρης της μελισσοκομίας, παρουσίασε στα παιδιά όλη τη διαδικασία της μελισσοκομίας και πώς φτάνει το μέλι από την μέλισσα και την κυψέλη στο σπίτι μας.

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μέλισσα και το Μέλι    

Φωτογραφίες και βίντεο από τη Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας 8/5/22

Μάι 202220
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Διαδρομές και Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης» είναι ο τίτλος της ιδιαίτερης Βιωματικής Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στον παραδοσιακό οικισμό,  Φοινίκι Θεσπρωτίας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας και το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου και σε συνεργασία με ένα πλήθος φορέων δημόσιων και ιδιωτικών:

 • του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», του Δήμου Φιλιατών,
 • του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
 • του Σημειολόγιου Science & Culture Hub
 • της TERRA SENSITIVE Κοιν.Σ.Επ
 • του εργαστηρίου καλλιτεχνικών συμπράξεων ArtioLab και της εικαστικού Loreto Oyarzun
 • των μουσικών, Κατερίνας Φατούρου, Άρη Μπέζα, Νίκου Κολιούση και Βασίλη Κυβράνογλου
 • της Φωτεινής Χριστάκη, ηθοποιού και σκηνοθέτη
 • της Ιωάννας Μαυρομμάτη, photo artist

 

*Επιμέλεια και συντονισμός εκδήλωσης: Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ

Photo gallery από την εκδήλωση εδώ.

 Την βιωματική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους:  ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΎΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φιλιατών κ. Δημήτριος Τσότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών κ. Ιωάννης Μποροδήμος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Φοινικίου, κ. Βασίλειος Σωτηρίου και ο Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου και διακεκριμένος γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Βαλαής.

Η ιστορία αυτού του πανέμορφου χωριού της Θεσπρωτίας καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου, αναδύθηκε μέσα από τις ομιλίες των ίδιων των Φοινικιωτών:

 • της κας Δήμητρας Καραμπίνα, φιλολόγου
 • του κυρίου Μιχάλη Μάνου, Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου
 • της κας Έρικα Καραμπίνα, αρχιτέκτονα μηχανικού Δ.Π.Θ., που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του οικισμού, με τις χτιστές αυλές και τις περίτεχνες τοξωτές πόρτες

Ακολούθησε η βιωματική περιήγηση όπου πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους συμμετέχοντες στα γραφικά καλντερίμια, με θεατρικά και μουσικά στιγμιότυπα να ζωντανεύουν εποχές από το παρελθόν, από ένα πλήθος καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών και μια νέα ταλαντούχα performer, η Γιώτα Κομίνη, που γοήτευσε με την ερμηνεία της το κοινό.

Η βιωματική ημερίδα έκλεισε με το εργαστήριο με την εικαστικό Loreto Oyarzun όπου οι συμμετέχοντες, μέσα στο παλιό σχολείο, εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οικισμού και φιλοτέχνησαν έργα με χρώματα και πηλό.

Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να γευτεί νόστιμα τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες Φοινικιώτισσες. Στο τέλος, έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου και το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου, καθώς και ένα ιδιαίτερο δώρο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Βαλαής.

 

Θερμές ευχαριστίες για την σημαντική συνεισφορά τους:

 • Στις γυναίκες Φοινικιώτισσες
 • Στον κ. Κωνσταντίνο Κιτσάτη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας
 • Στην κα Ηλιάνα Σπανοπούλου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
 • Στην κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών
 • Στον κ. Χαράλαμπο Κανδηλιώτη, visual artist
 • Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ποιητή
 • Στους κ.κ. Δημήτρη Ζαΐμη, Ελένη Χριστάκη, Μαρία Πολυχρονιάδου, Βιβή Πρέντζα, Χριστιάνα Κομίνη, Βιολέτα Κομίνη.
 • Στον κ. Βαγγέλη Γκαρώνη, φωτογράφο
 • Στον κ. Μάκη Κωνσταντίνου και την ορχήστρα του
 • Στον κ. Βασίλη Ρίζο, για τον ηχητικό εξοπλισμό

 

*Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε με την ευγενική χορηγία του  Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου  «Η Μεταμόρφωσις», καθώς και της  CTC ELECTRONIC .

 

 

Επικοινωνία:

Email: simeiologio@gmail.com; mail@nip-mavroud.thesp.sch.gr

Tηλέφωνο: 6986733756, 2665041444

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φωτογραφίες και βίντεο από τη Βιωματική Ημερίδα στο Φοινίκι Θεσπρωτίας 8/5/22    

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΡΙΑ

Μάι 202216

parent counselling

Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3FGI32R

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΡΙΑ    

WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση», 12/05/2022

Μάι 20225

SOCIAL MEDIA

Η Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος θα είναι το θέμα του Open Live Webinar που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρες 19:00-20:30, με τίτλο «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση». Μια ουσιαστική συζήτηση που θα δώσει την  αφορμή για πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την πολυδιάστατη εικόνα της ΔΑΦ, από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση.

Kεντρικοί ομιλητές:

 • Κωνσταντίνος Κώτσης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 • Στεφανία Φερεντίνου, Λογοθεραπεύτρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, ΠΓΝΙ

-Επιμέλεια-συντονισμός:

 • Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Το webinar διοργανώνεται από:

*Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3FrEde9

O σύνδεσμος για την πλατφόρμα Zoom θα αποσταλεί στο email των συμμετεχόντων.

*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

 

Επικοινωνία:

Email: simeiologio@gmail.com; mail@nip-mavroud.thesp.sch.gr

Tηλέφωνο: 6986733756

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση», 12/05/2022    

Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας: Διαδρομές & Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης, 08/05

Απρ 202230

POSTER

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρες 10:00-13:00 στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου. Μια περιήγηση εμπειρίας, αισθήσεων και γνώσης, στο πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και διοργανώνεται από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου  «Η Μεταμόρφωσις», του Δήμου Φιλιατών, του Πολιτιστικού Κέντρου Νεότητας Φιλιατών, του Σημειολόγιου Science & Culture Hub, της TERRA SENSITIVE Κοιν.Σ.Επ και του εργαστηρίου καλλιτεχνικών συμπράξεων ArtioLab.

Σε αυτό το μοναδικό event, όπου το χθες συναντά απρόσμενα και γοητευτικά το σήμερα, συμμετέχουν οι: κ.κ. Κατερίνα Φατούρου, μουσικός, Νίκος Κολιούσης, sound artist, Βασίλης Κυβράνογλου, μουσικός, Άρης Μπέζας, μουσικός, Φωτεινή Χριστάκη, ηθοποιός, Loreto Oyarzun εικαστικός, Ιωάννα Μαυρομμάτη, photo artist,  καθώς και πλήθος εθελοντών.

-Οδηγός στη βιωματική περιήγηση θα είναι η κα Έρικα Καραμπίνα, αρχιτέκτων-μηχανικός Δ.Π.Θ.

 

Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3kg1HJ7

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

*Για τη μεταφορά των συμμετεχόντων θα διατεθεί δωρεάν μισθωμένο λεωφορείο: αναχώρηση 09:00 από Ηγ/τσα και επιστροφή 13:00 από Φοινίκι. Όσοι επιλεγούν, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία του  Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου  «Η Μεταμόρφωσις», καθώς και της  CTC ELECTRONIC .

 

Επικοινωνία:

Email: simeiologio@gmail.com; mail@nip-mavroud.thesp.sch.gr

Tηλέφωνο: 6986733756, 2665041444

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας: Διαδρομές & Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης, 08/05    

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΡΙΑΔΝΗ”

Απρ 202214

imageedit 14 6830766310

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο παρεξημένα αλλά και συνάμα από τα πιο επικίνδυνα συναισθήματα όταν είναι ανεξέλεγκτος. Μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συγκρούσεις, μπορεί όμως και να πλήξει το ίδιο το άτομο που αδυνατεί να εκφράσει τα συναισθήματα θυμού που κρύβει μέσα του.

Οι πολύ αγαπητές μας συνεργάτιδες κα Κωνσταντίνα Ζιάγκου, ψυχολόγος-οικογενειακή θεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» και η κα Αντωνία Γκόλια, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, μας έδειξαν σε μικρούς και μεγάλους, τρόπους και τεχνικές να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, να εκφράζουμε τον θυμό μας με υγιή τρόπο ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας, σε δύο εξαιρετικές συναντήσεις.

imageedit 11 6349606474imageedit 15 2525446760

από κάτω από: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | με ετικέτα , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΡΙΑΔΝΗ”    

Πρόταση του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου για ανάπλαση πλατείας στην Τ.Κ. Μαυρουδίου

Απρ 202214

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συνάντηση είχαν στις 12/4/2022, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου Θεσπρωτίας κα Φρειδερίκη-Σπυριδούλα Ζάγκα, με τον Δήμαρχο του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο. Θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση που κατέθεσε στον Δήμο Ηγουμενίτσας το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου σχετικά με την ανάπλαση μικρής πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Μαυρουδίου.

Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί για τους μαθητές, επιθυμεί να συνεισφέρει στην κοινωνία θετικά και αποτελεσματικά, με δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Τ.Κ. Μαυρουδίου. Για τον λόγο αυτό προτείνει την ανάπλαση της μικρής πλατείας που βρίσκεται πλησίον του Σχολείου.

Σκοπός του έργου είναι να βελτιώσει το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του χωριού, να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και να αναβαθμίσει και τη λειτουργία του ίδιου του Νηπιαγωγείου, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή εκδηλώσεων και προγραμμάτων.

Η μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία της μακέτας εκπονήθηκαν από την αρχιτέκτονα-μηχανικό, κα Κατερίνα Σμυρόγλου, εθελοντικά, μετά από παράκληση των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου.

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το αίτημα θα προωθηθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συνταχθεί ο προϋπολογισμός και να εξεταστούν τρόποι υλοποίησης του έργου.

1

από κάτω από: Τα νέα μας | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόταση του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου για ανάπλαση πλατείας στην Τ.Κ. Μαυρουδίου    
« Παλιότερα άρθρα

Σαν στο σπίτι μας!Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων