Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Άνοιξη – Από Δευτέρα 6/4 έως Παρασκευή 10/4

Η Άνοιξη είναι η εποχή που μας ξαναγεννάει και δημιουργεί την αίσθηση μίας νέας αρχής, είναι η γλυκιά θυγατέρα του Χρόνου… Μέσα από τον άχρωμο και άψυχο χειμώνα, η Άνοιξη έρχεται να γεμίσει την πλάση με πολύχρωμες εικόνες, να αλλάξει την παλέτα και να ζωγραφίσει με χρώματα, που ηρεμούν την καρδιά… Μέσα από την παγωνιά που έφερε στη φύση την ξηρασία και την καταστροφή, έρχεται να αναστήσει καθετί νεκρό με το ζεστό άγγιγμά της… Από το σκοτάδι και την θλίψη της συννεφιάς, περνάμε στην λάμψη του Ήλιου, ενός Ήλιου που ζεσταίνει το μυαλό, το σώμα και τις ψυχές μας…
Δευτέρα 6/4
1η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη): Αγαπημένα λουλούδια
Παρακολούθησε εδώ, το υπέροχο βίντεο που δείχνει σε γρήγορη κίνηση πως ανθίζουν τα λουλούδια. Πως νιώθεις βλέποντας αυτές τις εικόνες; Το λουλούδι ξεκινάει από μικρός σπόρος που σιγά σιγά αναπτύσσεται.. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο νερό και το φως του ήλιου για να ανθίσει και να γίνει πανέμορφο.
Τώρα είναι η σειρά σου να ζωγραφίσεις τα στάδια ανάπτυξης ενός λουλουδιού και να μας το παρουσιάσεις με φωτογραφία. Μην ξεχάσεις να γράψεις και τη λέξη “λουλούδι” επάνω στην εργασία σου. 

2η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : «Το εικονόλεξο της Άνοιξης»

Το εικονόλεξο είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος μετατροπής κειμένων όπου
συνυπάρχουν λέξεις μαζί με εικόνες. Με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα διάβασε το ποίημα του
Θεόδωρου Τρουπή και μετέτρεψε το σε εικονόλεξο. Μπορείς να αντιγράψεις κάποιες λέξεις
ενώ κάποιες άλλες να τις ζωγραφίσεις! Οι χρωματιστές λέξεις μπορούν εύκολα να
γίνουν μια μικρή ζωγραφιά!

Σκάρωσα ψεματάκι
την Πρωταπριλιά.
Το πίστεψε ο παππούς μου
και πήρα δυο φιλιά.

Σέρβιρα κι άλλο ένα
στη μητέρα μου
κι απ’ τις χαρές της το’ πε
στον πατέρα μου.

Καμάρωνα πως πήρα
σ’ όλα άριστα!
και πέρασα μια μέρα
γλυκά κι ευχάριστα.

Ας ήταν κάθε ημέρα
και μια Πρωταπριλιά!
Με ψέματα να παίρνω
αληθινά φιλιά!

3η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Από κάμπια….πεταλούδα!
Ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας είναι εντυπωσιακός και περιγράφεται πολύ ωραία στο παραμύθι “Η Κάμπια”, του αγαπημένου μας Παραμυθά το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://youtu.be/pS7CWMIphVc
Στη συνέχεια μπορείς να κατασκευάσεις πολύχρωμες πεταλούδες με όποιο τρόπο θέλεις. Ζωγράφισε πεταλούδες με τα χρώματά σου, πλάσε πεταλούδες με τις πλαστελίνες σου, κόψε πεταλούδες με το ψαλίδι σου!!!
4η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Τα λουλούδια των Συναισθημάτων
Για να φτιάξουμε αυτά τα ξεχωριστά λουλούδια, χρησιμοποιούμε χαρτάκια που βάζουμε μέσα τα cupkakes. Τα χρωματίζουμε, τα στολίζουμε και στο κέντρο γράφουμε πώς νιώθουμε τη δεδομένη στιγμή. Δηλαδή γράφουμε ένα συναίσθημά μας: ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΛΥΠΗ, ΦΟΒΟΣ, ΘΥΜΟΣ, ΕΥΤΥΧΙΑ.
Κατόπιν κολλάμε το λουλούδι μας πάνω σε ένα μανταλάκι ή καλαμάκι που θα είναι ο βλαστός του.Στη συνέχεια το μανταλάκι το τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι πλαστελίνη ή όπου αλλού θέλουμε για να μπορεί το λουλούδι μας να στέκεται. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερα από ένα γιατί τα συναισθήματά μας εναλλάσσονται.
Εαν δεν έχουμε χαρτάκια cupkakes για τα λουλούδια μας, χρησιμοποιούμε ότι άλλο υλικό θέλουμε. 

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.