Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Οικογένεια – Από Δευτέρα 30/3 έως Παρασκευή 3/4

Τετάρτη 1/4 

Οι δραστηριότητες μας για σήμερα επικεντρώνονται στην  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μία εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

 

1η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) :  Άκουσε ένα βιβλίο
Για να γιορτάσουμε την παγκόσμια μέρα βιβλίου διάλεξα ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα και εικόνες, Η πόλη με το ουράνιο τόξο, του Χρήστου  Μπουλώτη. Τις εικόνες όμως αυτές δεν θα τις δεις. Θα τις ακούσεις, θα τις φανταστείς και τέλος θα τις ζωγραφίσεις!
Άκουσε λοιπόν το παραμύθι  εδώ .

 

2η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Παραμυθοσαλάτα

Έχετε όρεξη για παραμυθοσαλάτα; Πώς φτιάχνουμε μια παραμυθοσαλάτα; Όπως βάζουμε μαρούλια, ντομάτες, καρότα, έτσι και εμείς θα διαλέξουμε και θα βάλουμε μέσα ήρωες από παραμύθια. Η παραμυθοσαλάτα είναι ένα νέο παραμύθι που δανείζεται ήρωες από διάφορα παραμύθια. Φτιάξε μια παραμυθοσαλάτα και χρησιμοποίησε τους αγαπημένους σου ήρωες. Ζήτα από τους γονείς σου να γράψουν την ιστορία σου ή αν θες μπορείς και να τη ζωγραφίσεις. 

 

3η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Ο δικός σου σελιδοδείκτης
Ήρθε  η ώρα να κατασκευάσεις τον δικό σου σελιδοδείκτη. Κόψε σε ορθογώνιο σχήμα ένα κομμάτι από άσπρο χαρτί ή χρωματιστό χαρτόνι ή ύφασμα και διακόσμησέ το όπως μπορείς να φανταστείς. Με ζωγραφιές, κολάζ, γκλίτερ, χρυσόσκονη, κορδέλες, κουμπιά ή άλλα υλικά που έχεις στο σπίτι. 
Όταν ολοκληρώσεις την δραστηριότητα σε περιμένει ένα παιχνίδι έκπληξη με αριθμούς και παραμύθια,  εδώ!!

 

4η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Γίνομαι συγγραφέας

Παίρνω χαρτί Α4 και το διπλώνω στα τέσσερα. Αφού κόψω τις σελίδες που είναι ενωμένες, στις σελίδες που δημιουργούνται ζωγραφίζω ένα δικό μου παραμύθι. Στην εξωτερική σελίδα γράφω τον τίτλο του βιβλίου και τον συγγραφέα.
Για να μην φεύγουν οι σελίδες μπορώ στην άκρη των σελίδων να κάνω δυο τρυπούλες και να περάσω μια κορδελίτσα.
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ!!!!
Χρήσιμο σύνδεσμο σχετικά με προτάσεις για γονείς από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα. Φώτη Παρασκευή  μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ.

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.