Τί είναι το e-twinning

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.

Προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Το eTwinning προσφέρει επίσης ευκαιρίες δωρεάν και συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης μέσω διαδικτύου για εκπαιδευτικούς..

Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Πύλη eTwinning

Το προσφερόμενο σε 28 γλώσσες eTwinning.net παρουσιάζει ειδήσεις από τις χώρες-μέλη του eTwinning, ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, πληροφορίες σχετικές με την αναγνώριση του έργου σας και παραδείγματα επιτυχημένων έργων.

  • Έργα – Στην εν λόγω ενότητα, οι εκπαιδευτικοί βρίσκουν εργαλεία που ονομάζονται Πακέτα (Kits) τα οποία του βοηθούν και τους υποστηρίζουν για την υλοποίηση των δικών τους έργων. Επίσης, υπάρχει μια γκαλερί παραδειγμάτων καλών πρακτικών για να αντλούν έμπνευση όταν σχεδιάζουν και διεξάγουν το δικό τους έργο στο eTwinning.
  • Αναγνώριση – Στην εν λόγω ενότητα, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την αναγνώριση που προσφέρει το eTwinning: Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας, Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας, Βραβεία eTwinning και Σχολεία eTwinning.
  • Επαγγελματική Ανάπτυξη – Από εργαλεία αυτοαξιολόγησης (MeTP) ως υλικά αυτο-βοήθειας (Υλικά Αυτοδιδασκαλίας) και από σεμινάρια μέσω διαδικτύου ως εκδηλώσεις μάθησης και ομότιμη μάθηση μέσω των προβεβλημένων εκδηλώσεων του eTwinning, οι εκπαιδευτικοί θα βρουν πλήθος εργαλείων που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις διδακτικές τους μεθόδους. 
  • Τα καλύτερα – Ειδήσεις από την κοινότητα του eTwinning, συμπεριλαμβανομένων παιδαγωγικών μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών eTwinning.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *