• Την Παρασκευή, 31-10-2014, και με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου) ,επισκέφτηκε το σχολείο μας ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών , η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αγγελική Γαρνέλη για να μιλήσει στους μαθητές μας για τη Μεσογειακή διατροφή. Έγινε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση-συζήτηση και στην πορεία αφού απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών μας, βγήκαμε όλοι μαζί στην αυλή γι να φτιάξουμε την πυραμίδα της διατροφής.

  Η πυραμίδα της διατροφής είναι έτοιμη!

  Συζητάμε-προβληματιζόμαστε!

  Κάνουμε ερωτήσεις!

   

   

 • Το σχολείο μας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό.

  Θεωρούμε  ότι η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σχολικής διαδικασίας.

  Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το 1978, το Βόλο το 1980 και την  Αθήνα το 1981, ανέδειξαν την ανάγκη ίδρυσης ενός φορέα αρμόδιου για το σχεδιασμό της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας. Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1983. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Σκοπός του Ο.Α.Σ.Π. είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας -στo πλαίσιo των κυβερνητικών κατευθύνσεων- καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής. Μέσα σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

   

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων