Πρoστατευμένο: Hello!

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

2η Άσκηση στο Word

wordΚάντε κλικ στο αρχείο Άσκηση 2 για να κατεβάσετε το αρχείο Word που στη συνέχεια θα επεξεργαστείτε.

Αποθηκεύστε  (Αρχείo ->  Αποθήκευση ως…) το έγγραφο στο φάκελο ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΟΥ->ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-> ΑΣΚΗΣΕΙΣ WORD  με όνομα αρχείου ΑΣΚΗΣΗ 2 και στη συνέχεια ανοίξτε το.

Πληκτρολογήστε τις παραγράφους που λείπουν και στη συνέχεια μορφοποιήστε το κείμενο με βάση τις οδηγίες που σας δίνονται στη φωτοτυπία, στο δεξί περιθώριο του κειμένου.

Δημιουργία ρολογιού στο Scratch

hΔημιουργήστε ένα ρολόι στο scratch με τη βοήθεια της  εντολής  επανέλαβε Χ, ώστε να προσομοιώσουμε την κίνηση των δεικτών του ρολογιού για μία ολόκληρη ημέρα και στη συνέχει για πάντα.

Χρειαζόμαστε 3 αντικείμενα και ένα υπόβαθρο. Τα αντικείμενα αντιστοιχίζονται στους 3 διαφορετικούς δείκτες του ρολογιού και το υπόβαθρο στο καντράν του. Για την επίλυση του προβλήματός μας θα βασιστούμε στον υπολογισμό του αριθμού των φορών που ο κάθε δείκτης του ρολογιού θα στρέφεται σε επίπεδο λεπτού, ώρας και 24ωρου. (περισσότερα…)

Εργασία για το βάθος χρώματος

1. Κάντε δεξί κλικ στη διπλανή εικόνα και ανοίξτε τη σε νέα καρτέλα..
2. Αποθηκέυστε τη σε ένα φάκελο (που έχετε ονομάσει με το επίθετό σας) δίνοντας το όνομα p1 και ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται στο αρχείο ColorDepth.doc

Τεστ στην έννοια του αλγορίθμου

Ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους να απαντήσετε στις ερωτήσεις που εξετάζουν την κατανόηση της έννοιας του αλγορίθμου.

1. Ελέγξτε τους παρακάτω αλγόριθμους και αντιστοιχίστε τον κατάλληλο χαρακτηρισμό

2. Σύντομο τεστ 15 ερωτήσεων πάνω στην έννοια του αλγορίθμου

Καλή επιτυχία!

Ρομπότ βοηθά ρομπότ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τορόντο

Το επιδέξιο ρομπότ Dextre που σχεδιάστηκε για εργασίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ετοιμάζεται να αναλάβει την επισκευή του ρομποτικού βραχίονα του σταθμού -μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για κατάργηση των χρονοβόρων και ριψοκίνδυνων διαστημικών περιπάτων.

Το καναδικής κατασκευής Dextre, αποτελούμενο από δύο μηχανικά «χέρια» συνδεδεμένα σε έναν κεντρικό άξονα, βρίσκεται εγκατεστημένο στο άκρο του ρομποτικού βραχίονα Canadarm, επίσης καναδικής κατασκευής, προκειμένου να μπορεί να φτάσει σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του τροχιακού εργαστηρίου.

Η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος, ένας από τους εταίρους του ISS, παρουσίασε ένα animation της διαδικασίας επισκευής, κατά την οποία το Dextre θα μετακινήσει και θα αντικαταστήσει δύο παλιές κάμερες του Canadarm με τηλεχειρισμό από τη Γη.

Στο μέλλον, η ρομποτική τεχνολογία του ISS θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μη επανδρωμένες αποστολές επισκευής δορυφόρων και ανεφοδιασμού διαστημικών σκαφών με καύσιμα.

Newsroom ΔΟΛ

Οι ταμπλέτες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους φορητούς υπολογιστές!

Κάποτε οι φορητοί υπολογιστές θεωρούνταν μια περιττή πολυτέλεια. Αυτό το «κάποτε» μη φανταστείτε ότι ήταν πριν από τριάντα χρόνια, αλλά πριν από δεκαπέντε. Τότε οι φορητοί υπολογιστές είχαν αρκετά χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τους σταθερούς συναδέλφους τους, το βάρος τους οριακά επέτρεπε μεταφορά, ενώ η ποιότητα της οθόνης ήταν αρκετά κατώτερη συγκριτικά με αυτήν των monitor που υπήρχαν για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Τα χρόνια πέρασαν, φέρνοντας ιδιαίτερα αυξημένες τεχνικές επιδόσεις στους φορητούς υπολογιστές, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ποιοτικής απεικόνισης οθόνες, χαμηλό βάρος και ελκυστικές τιμές.

Τόσο πολύ άρχισαν να ελκύουν τις μάζες, που μέσα σε λίγα χρόνια, τα λάπτοπ ισοστάθμισαν τις πωλήσεις των σταθερών υπολογιστών. Φτάνοντας στις μέρες μας, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η επιλογή του καταναλωτή, ενός φορητού υπολογιστή έναντι ενός επιτραπέζιου. Με αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι φορητοί υπολογιστές έφτασαν σε ένα αποδεκτό από το καταναλωτικό κοινό σημείο εξέλιξης, τέτοιο που να δικαιολογεί την καθολική τους προτίμηση. Σωστά; Λάθος! (περισσότερα…)

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στηρίζει την εκπαίδευση

Το Saferinternet.gr, μια Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, βρίσκεται πάντα κοντά στην εκπαίδευση.

Πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου είναι πανέτοιμο να στηρίξει για άλλη μια χρονιά τους εκπαιδευτικούς στην προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου προς στους μαθητές και τους γονείς τους.

Μόνο κατά την τελευταία διετία, οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ενημέρωσαν δια ζώσης 37.626 μαθητές και 1.163 εκπαιδευτικούς τους σε 392 σχολικές τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις. (περισσότερα…)

Bmw-E90

Γραφήματα στο Excel

Κόμμα % Ψήφοι Έδρες
Ν.Δ. 18,85 1.192.054 108
ΣΥΡΙΖΑ 16,78 1.061.265 52
ΠΑΣΟΚ 13,18 833.529 41
ΑΝΕΞ.ΕΛ 10,60 670.596 33
ΚΚΕ 8,48 536.072 26
ΧΡΥΣ.ΑΥ 6,97 440.894 21
ΔΗΜΑΡ 6,11 386.116 19
ΟΙΚΟΛ 2,93 185.366
ΛΑΟΣ 2,90 183.466
ΔΗΣΥ 2,55 161.510
ΔΗΜ.ΞΑΝ 2,15 135.932
ΔΡΑΣΗ 1,80 114.094
ΛΟΙΠΑ 6,70 423.210


Αντιγράψτε τα παραπάνω αποτελέσματα και επικολλήστε τα στο Excel δημιουργώντας ένα αρχείο με όνομα Εκλογές.

Στη συνέχεια δημιουργήστε ένα γράφημα τύπου πίτας χρησιμοποιώντας τις 2 πρώτες στήλες.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση