Αναζητώντας τα όρια στο σχολείο
Καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας της Ο.Σ.Δ. αποδελτιώνονται και οι συζητήσεις μέσω του θεσμού Σ.Σ.Ζ. συνεχίζονται με μαθητές/τριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, καταδεικνύεται η επιθυμία για ψυχική ενδυνάμωση και ενίσχυση πάνω στη διαχείριση κρίσεων με τη συνεργασία ειδικών.
Γι’ αυτό, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Σ.Σ.Ζ. και τον Διευθυντή, κ. Γ. Αλμπάνη, διοργανώνονται βιωματικές δράσεις που καλύπτουν όλο το εύρος της σχολικής χρονιάς και ζωής, βάσει δομημένων ενοτήτων και συστηματικών παρεμβάσεων, με την αξιοποίηση εξειδικευμένου προσωπικού:
- χάριν του θεσμού Σχολικού Ψυχολόγου (ΜΝΑΕ) και της συνεργασίας της κ. Κ. Σιδηροπούλου (θεματικές Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2024: Όρια στο σχολείο στην Α΄ Τάξη, Ευαισθητοποίηση-εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία στη Β΄ Τάξη, Συμβουλευτική-κριτήρια επιλογής επαγγέλματος στη Γ΄ Τάξη) &
- από το Κ.Π. ΟΑΣΙΣ, όπως του κ. Χρ. Κρυωνά, (θεματικές για τον ετήσιο προγραμματισμό της Α΄ Τάξης σε τρεις κύκλους ανά τμήμα: διαχείριση συγκρούσεων-αντιμετώπιση κρίσεων στο σχολείο, ψυχική ενδυνάμωση-διαχείριση συναισθημάτων, εξαρτήσεις-ενδοσχολική βία),
προς όφελος:
- του μαθητικού δυναμικού (με βιωματικές παρεμβάσεις/συνδιδασκαλίες) και
- του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου (με ενδοσχολικές επιμορφώσεις).
Οι δράσεις αυτές στο σύνολό τους αποσκοπούν στη συνεχή βελτίωση της σχολικής ζωής, αλλά και της παρεχόμενης εκπαίδευσης (Σ.Β.Α.: 3, 4, 16, 17/ειδική θεματική UNESCO 2024-25: Εκπαίδευση για την Ειρήνη σε μια εποχή εντάσεων και κρίσεων/μεταδεδομένα: Μ. Παραλίδου, για σχολικό συντονισμό ASPnet).
Στιγμιότυπο οθόνης από απογευματινή διαδικτυακή ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω στη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο (9.12.2024)
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.
Με τη δράση του ΟΑΣΙΣ σκεφτήκαμε και μάθαμε τι χρειάζεται μια σχέση: υπομονή και εμπιστοσύνη
Η συνδιδασκαλία με τη φιλόλογό μας και την ψυχολόγο ήταν πολύ βοηθητική!
Αυτό που κάναμε με τα χαρτάκια ήταν πολύ ωραίο και μας βοήθησε πολύ για να μάθουμε το τι βοηθάει και τι όχι μια σχέση.
Ευχαριστούμε πολύ για τη δράση με το ΟΑΣΙΣ και ευχαριστούμε ακόμα περισσότερο την ομάδα διαμεσολάβησης και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κυρία Παραλίδου που κανόνισε αυτή την συνάντηση.
Με τη δράση με τη σχολική ψυχολόγο είδαμε πράγματα από μια άλλη οπτική!
Ευχαριστούμε πολύ!
Ανάδραση συναδέλφων πάνω στην ενδοσχολική επιμόρφωση:
“Πολύ πετυχημένη η επιλογή!”
“Εντοπισμένη εισήγηση και άμεσος ο ομιλητής.”
“Εντός της σχολικής πραγματικότητας.”
“Μακάρι να γίνουν ξανά τέτοιες ενημερώσεις και να έχουμε περιθώρια κατ’ ιδίαν συζητήσεων.”
“Θα ήταν καλό να μπορούμε και να το ξαναπαρακολουθούμε ασύγχρονα.”
“Ευχαριστούμε πολύ για τη διοργάνωση, ήταν πολύ ενδιαφέρον!”.