mbatsili's blog

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Έρευνα για τη σχολική βία

Ιούν 20176

-Μπατσίλη Μαρία- Ανάπτυξη αποτελεσμάτων ερευνητικής εργασίας με θέμα τη διερεύνηση της σχολικής βίας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους μαθητές της Δ΄ , Ε΄ και Στ΄ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Η αναγκαιότητά της προέκυψε από την ανησυχητική αύξηση των φαινομένων επιθετικότητας και βίας στο σχολικό χώρο που παρατηρούνται τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Το δείγμα της έρευνας αφορά 137 μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμπλήρωσαν ανώνυμα σχετικό ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις  κλειστού τύπου.

Συγκεκριμένα ως αντικείμενο της έρευνας τέθηκε η διερεύνηση και η καταγραφή εμφάνισης περιστατικών σχολικής βίας και η στατιστική συχνότητα εμφάνισης των φαινομένων αυτών. Επιπλέον αναζητήθηκαν οι περιπτώσεις άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας μεταξύ των μαθητών, οι σχολικοί χώροι εκδήλωσης των περιστατικών βίας, οι τρόποι αντίδρασης των παρατηρητών και των θυμάτων στη βίαιη συμπεριφορά (λεκτική ή σωματική), τα αρνητικά συναισθήματα και ο ρόλος της παρέας στην υιοθέτηση κακών πρακτικών.

Ο χαρακτήρας της έρευνας ήταν ανιχνευτικός με σκοπό  να   σχηματιστεί μια πρώτη γενική εικόνα σχετικά με την έκταση του φαινομένου της βίας στο σχολικό χώρο και των παραμέτρων της.  Καθώς οι συνέπειες αυτών των φαινομένων διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα για το σχολείο και τη μάθηση, επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό των παιδιών της σχολικής ηλικίας και οδηγούν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, η έρευνα φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση και απομείωση των φαινομένων βίας και στην υιοθέτηση καλών συμπεριφορών και πρακτικών μεταξύ των μαθητών.

από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έρευνα για τη σχολική βία    

Τα βιβλία της Ε΄δημοτικού σε ηλεκτρονική μορφή

Μαρ 201723

διαδραστικά βιβλία

Αν επισκεφθείς την ιστοσελίδα που ακολουθεί θα έχεις τη δυνατότητα να δεις σε ηλεκτρονική μορφή όποιο βιβλίο της τάξης σου επιθυμείς! Η πλοήγηση είναι σχετικά εύκολη. Διαλέγεις αρχικά το βιβλίο που επιθυμείς και στη συνέχεια επιλέγεις από τα περιεχόμενα την ενότητα με το αντίστοιχο μάθημα. Καλή μελέτη!!!

http://ebooks.edu.gr/new/classcourseshtml.php?classcode=DSDIM-E

από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα βιβλία της Ε΄δημοτικού σε ηλεκτρονική μορφή    

Χάρτης με την εδαφική εξέλιξη της βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 324 μ.Χ. έως το 1453 μ.Χ.

Δεκ 201614

Ο διαδραστικός χάρτης που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να παρατηρήσεις σε αργή κίνηση πως διαμορφώνονται τα εδαφικά σύνορα της βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 324 μ.Χ. μέχρι το 1453 μ.Χ.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/xartes/edafiki%20exelixi%20byz.%20aut..htm
από κάτω από: Γεωγραφία Ε΄, Ιστορία Ε΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χάρτης με την εδαφική εξέλιξη της βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 324 μ.Χ. έως το 1453 μ.Χ.    

Διευρύνω τις γνώσεις μου για τα βουνά της Ελλάδας

Δεκ 201613

 

Ξεδιπλώνω τη φαντασία μου ανεβαίνοντας τις κορυφές των βουνών!

 

Βουνα

http://24dim-ioann.ioa.sch.gr/yliko/y-taxi-5/vouna_tasis_a.exe

από κάτω από: Γεωγραφία Ε΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διευρύνω τις γνώσεις μου για τα βουνά της Ελλάδας    

Νομοί της Ελλάδας. Τους γνωρίζω παίζοντας!

Δεκ 201613

νομοι

http://24dim-ioann.ioa.sch.gr/yliko/y-taxi-5/nomoi_tasis_a.exe

Πηγή: Τάσης Π.

Μάθε για τους νομούς της Ελλάδας με τη βοήθεια του διαδραστικού παιχνιδιού που έχεις στη διάθεσή σου! Άνοιξε το αρχείο, αποθήκευσέ το και καλή επιτυχία στο παιχνίδι!

 

από κάτω από: Γεωγραφία Ε΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νομοί της Ελλάδας. Τους γνωρίζω παίζοντας!    

Μια προσφορά στην τοπική ιστορία!!!

Σεπ 20168

Εργασία στην Ευέλικτη Ζώνη. Μπατσίλη Μαρία Ο τόπος καταγωγής μας

Με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό οι μαθητές  με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μπατσίλη Μαρίας ολοκλήρωσαν και παρουσίασαν μια συλλογική εργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης για τον τόπο καταγωγή τους. Η προσφορά τους αυτή στην τοπική ιστορία ας αποτελέσει το έναυσμα για παρόμοιες δράσεις.

από κάτω από: Δραστηριότητες Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια προσφορά στην τοπική ιστορία!!!    

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Μαρ 20164

Την Τετάρτη στις 3/3/2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης από τους μαθητές των  Δ1, Δ2 και Στ1, Στ2 τάξεων του σχολείου μας. Οι μαθητές της Δ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας”. Επισκέφθηκαν το αγρόκτημα και είδαν τη συλλογή εργαλείων παραδοσιακού και σύγχρονου τρόπου καλλιέργειας του σιταριού.  Άλεσαν σιτάρι με τον πετρόμυλο, έφτιαξαν ζύμη ψωμιού και έσπειραν σπόρους σιταριού σε ατομικά γλαστράκια. Αντίστοιχα οι μαθητές της Στ΄τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Με γάλα παιχνίδια” Ξεναγήθηκαν στο βουστάσιο, στο αρμεκτήριο και στο γαλακτοκομείο. Στη συνέχεια κατασκεύασαν τις δικές τους ετικέτες προώθησης γάλακτος σε πλαστικά μπουκάλια και παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του κρητικού τυριού “τυροζούλι”, το οποίο και γεύτηκαν σε μικρά σνακ!

 

από κάτω από: Δραστηριότητες Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή    

Συνάντηση με συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Απρ 201511

Την Πέμπτη 2/4/2015, ημέρα παιδικού βιβλίου, συναντήσαμε τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Γκιργκινούδη Ελένη, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ίδια και την ομάδα της να μας αφηγούνται και να απολαύσουμε τη συζήτηση που ακολούθησε. Η επαφή με τον κόσμο του βιβλίου μέσα από τα μάτια της συγγραφέας ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄2 τάξης!!!

 

 

από κάτω από: Δραστηριότητες Στ΄, Φιλαναγνωσία Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση με συγγραφέα παιδικών βιβλίων    

Φτιάξε, παίζοντας, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα!!!

Μαρ 201523
Κατασκευή κυκλωμάτων (μόνο DC)

 Προσπάθησε να κάνεις ένα κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα! Χρησιμοποίησε όσα καλώδια θέλεις, μία μπαταρία, ένα διακόπτη και μία λάμπα. Αν το καταφέρεις, θα δεις το λαμπάκι να ανάβει!
Κλικ για εκτέλεση
από κάτω από: Φυσική Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φτιάξε, παίζοντας, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα!!!    

Πειράματα Φυσικής – Στατικός ηλεκτρισμός

Μαρ 201517
από κάτω από: Φυσική Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειράματα Φυσικής – Στατικός ηλεκτρισμός    
« Παλιότερα άρθρα
Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Πρόσφατα σχόλια    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων