Παραγωγή Πατάτας
Από τη μια οι χαμηλές αποδόσεις των προϊόντων λόγω των καιρικών συνθηκών και από την άλλη η αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, την ώρα που οι τιμές πώλησης από το χωράφι μένουν σταθερά χαμηλές, δημιουργούν συνθήκες εγκατάλειψης των καλλιεργειών από πολλούς παραγωγούς.
Παρά ταύτα η Ηλεία σε ένα τομέα, αυτόν της πατατοπαραγωγής, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, φαίνεται ότι θα διατηρήσει την παραγωγή με περίπου 25 χιλ στρέμματα φυτεμένα με πατάτες.Η συγκομιδή τους θα αργήσει καθώς αναμένεται περί τα τέλη Νοεμβρίου, όταν δηλαδή οι άλλες πατατοπαραγωγικές περιοχές της χώρας ( Νευροκόπι, Θήβα κλπ) θα έχουν ολοκληρώσει την εξαγωγή της δική τους πατάτας.
Σε ότι αφορά τις τιμές κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα κυμανθούν (του Νευροκοπίου οι πατάτες φθάνουν τα τα 40 λεπτά/κιλό). Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η αγορά, ως την ώρα που θα «πέσουν» οι πατάτες της Ηλείας. Το μόνο που μπορούν να υπολογίσουν για την ώρα οι παραγωγοί είναι το κόστος το δικό τους ανά καλλιεργούμενο στρέμμα.Γεγονός είναι ότι στον καταναλωτή, πάντως θα φτάσουν από 15-20 λεπτά το κιλό ακριβότερα από την τιμή που δίνεται στο χωράφι.
“Παραγωγή Πατάτας”