Η καλή κυρά βδομάδα
Ξεκινήσαμε σιγά σιγά να λειτουργούμε το ημερολόγιο της τάξης μας και αυτό ήταν μια καλή αφορμή για την γνωριμία μας με τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας.
Ξεκινήσαμε σιγά σιγά να λειτουργούμε το ημερολόγιο της τάξης μας και αυτό ήταν μια καλή αφορμή για την γνωριμία μας με τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας.
Αρχή της σχολικής χρονιάς και μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών
είναι τα παιχνίδια για την αναγνώριση του ονόματός τους.
Έτσι, φτιάξαμε καρτελάκια με τα ονόματα των παιδιών
και το κάθε παιδί προσπάθησε να αναγνωρίσει το όνομά του.
Στη συνέχεια εντόπισε το αρχικό γράμμα του ονόματός του και το αντιστοίχισε κάτω από την καρτέλα του.
Κάναμε ψυχοκινητικό παιχνίδι με το αρχικό του ονόματος …
Χορέψαμε και στο σταμάτημα της μουσικής εντοπίσαμε το αρχικό γράμμα μας στο πάτωμα και σταθήκαμε δίπλα από αυτό…
Χορέψαμε ξανά και στο σταμάτημα το σηκώσαμε ψηλά… το κρύψαμε στις παλάμες μας…
Κόψαμε σε ψηφίδες τα γράμματα του ονόματός μας, τα χρωματίσαμε…
τα κολλήσαμε ανασυνθέτοντάς το και φτιάξαμε…
μία μικρή πολιτεία!
Παίξαμε με τα αρχικά του ονόματός μας…λίγο ρύζι, μερικά παιχνίδια και το παιχνίδι της ανακάλυψης του δικού μας γράμματος ήταν πολύ διασκεδαστικό!
Όταν εξοικειωθήκαμε αρκετά με το όνομά μας, η μασκότ της τάξης μας η Καλλίστω μας ανέθεσε μία αποστολή!
Να βρούμε και να φέρουμε από το σπίτι μας αντικείμενα που το αρχικό γράμμα της λέξης τους είναι ίδιο με το αρχικό του δικού μας ονόματος!
Για τον σκοπό αυτό λοιπόν ετοιμάσαμε τους φακέλους! (η αλήθεια είναι πως τους κάναμε να μοιάζουν λίγο με την αρκουδίτσα μας την Καλλίστω)
και αποστολή εξετελέσθη!
Ήταν πράγματι πολύ διασκεδαστικό να αποκαλύπτουμε το περιεχόμενου του κάθε φακέλου!
Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο αποτελεί μια από τις πιο τρυφερές, αλλά και πιο κρίσιμες στιγμές στην παιδική ηλικία. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας καθημερινότητας, με ρυθμό, πρόγραμμα, άλλους ανθρώπους και μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού. Είναι όμως και η αρχή για πολλές καινούργιες εμπειρίες: φιλίες, ανεξαρτησία, μάθηση μέσα από το παιχνίδι.
Παίξαμε…
και εξερευνήσαμε τις γωνιές της τάξης
Φτιάξαμε το πρώτο μας σχέδιο…
Πειραματιστήκαμε με διάφορα υλικά και γραμμές…
και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα με ένα τραγούδι…
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (2025 – 2026), πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας (Πέμπτη, 11/09/2025), τελετή αγιασμού.
Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση για λειτουργικά θέματα του σχολείου και καλωσορίσαμε τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες με μικρά δωράκια.
και… βγάλαμε την πρώτη αναμνηστική μας φωτογραφία!
Ευχόμαστε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να έχουμε μίαν όμορφη, χαρούμενη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Καλή σχολική χρονιά 2025-2026!
Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες και αγαπημένα μας παιδιά, ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή, δύναμη και πρόοδο!
Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 9.00΄π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Μετά το τέλος του Αγιασμού θα παραμείνουμε στον χώρο προκειμένου να γίνει μία πρώτη ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου τις πρώτες μέρες και αμέσως μετά γονείς και παιδιά θα αποχωρήσουν.