Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα τμήματα των Γερμανικών  , με την κ.Βόμβα, έγραψαν για το καρναβάλι στον Αρχάγγελο και στις Καλυθιές, που ειναι  δυο απο τα πιο δημοφιλη στη Ρόδο και συγκεντρώνουν κάθε Αποκριά πάρα πολύ κόσμο !

Colorful Illustration Creative Carnival Party Poster

Purple Playful Creative Carnival Party Poster

 

Purple Modern Illustration Carnival Day Poster

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα τμήματα  των Γαλλικών , μαζί με την κ.Τοτόμη ,ετοίμασαν ένα εορταστικό , Αποκριάτικο και πολύ  κεφάτο βίντεο ,γεμάτο χορό και μουσική!Και του χρόνου!

 

  Tο τραγούδι «Πώς το τρίβουν το πιπέρι»  ακούγεται κυρίως την περίοδο της Αποκριάς, αλλά και σε τοπικά πανηγύρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.Ο τραγουδιστής σε κάθε στροφή αναφέρει διαφορετικό σημείο του σώματος με το οποίο οι χορευτές πρέπει να τρίψουν το πιπέρι.Ένας άντρας στέκεται από πάνω τους και τους επιβλέπει και αν δεν τρίβουν σωστά το πιπέρι, τους χτυπάει με ένα ραβδί.
Στο βιντεάκι που ακολουθεί το χορεύουν μαθητές του σχολείου μας  και τραγουδούν  και  παίζουν οι  υπέροχοι λυράρηδές μας ,ο κ.Αναστασιάδης και ο κ.Παραγυιός!Απολαύστε τους!

Vive le carnaval!!! Karneval Helau!!!!

Γειά σας φίλοι μας !!! Με χαρά σας παρουσιάζουμε ένα παντλετ που περιέχει έθιμα Καρναβαλιού στην Ικαρία!!! Επίσης φτιάξαμε κι εμείς μάσκες !!! Τέλος έχουμε ανεβάσει στο πάντλετ και ένα βίντεο προετοιμασίας των μουτσουνιάρηδων !!!

Μετάβαση στο padlet.com

Carnival masks-Καλές Απόκριες!

Αγαπημένοι μας φίλοι,γειά σας!Ετοιμάσαμε για εσάς ενα βιντεάκι με τις αποκριάτικες μάσκες που φτιάξαμε στην τάξη  με την κ.Ανδρεάδη και την κ.Καραπατάκη  και σας το στέλνουμε μαζι με ευχες και πολλούς χαιρετισμούς !Να περάσετε όμορφα!

Flying Kites art