Σας διαβιβάζουμε το από 17-4-2024 Δελτίο Τύπου, στο οποίο υπενθυμίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, όπως και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις Επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι οι έδρες των Επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου ΤΕΦΑΑ 2024.pdf

Αφίσα συνεδρίου

Το Πρότυπο Γεν. Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» υπό τον συντονισμό του Πειραματικού Γεν. Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας θα παρουσιάσουν σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 τις εξής εργασίες:

  1. «Πόρτο Λεόνε. Στα ίχνη του Πειραϊκού Λέοντα»
  1. «Η γέννηση και η άνθηση μιας πόλης: ο Πειραιάς του 19ου αι. και τα εκπαιδευτήρια με κληροδοτήματα»

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

webex iconhttps://minedu-secondary.webex.com/meet/ekyriakoul

 

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α’, Β’ και Γ’ τάξη των Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ Λυκείου να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, στην ιστοσελίδα https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses, τις σχετικές  Υπεύθυνες Δηλώσεις (των οποίων τα πρότυπα μπορείτε να δείτε στα παρακάτω συνημμένα έγγραφα).

Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο αυτές Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής, είτε μέσω Gov.gr.

Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Αφού, αμφότεροι οι γονείς/κηδεμόνες, τις συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, θα τις εκτυπώσουν και θα τις προσκομίσουν στον/στην καθηγητή/τρια που είναι υπεύθυνος του  τμήματος του τέκνου τους. Σε περίπτωση που αδυνατούν να εκτυπώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, μπορούν να τις στέλνουν στο σχολείο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για εκτύπωση, σημειώνοντας απαραίτητα το τμήμα του/της μαθητή/τριας.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα αποσταλεί νεότερη εγκύκλιος.

Δείτε παρακάτω τη σχετική επιστολή προς τους γονείς, καθώς και τα υποδείγματα Υπευθύνων Δηλώσεων:

e-Εγγραφές 2024 – Επιστολή προς τους γονείς.pdf

e-Εγγραφές 2024 – ΥΔ υποβάλλοντα.pdf

e-Εγγραφές 2024 – ΥΔ συναινούντα.pdf

Παρουσίαση τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιά

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 επισκέφτηκε το Σχολείο μας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Ε.Π.Ε.Σ. κος Γρηγόρης Χονδροκούκης καθώς κι ο Επίκουρος καθηγητής Παύλος Ειρηνάκης προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για τις δυνατότητες που παρέχει η φοίτηση στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε περιγραφή του Προγράμματος Σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο στο οποίο αναφέρθηκαν βασικοί κορμοί κι άξονες γνωστικών αντικειμένων. Αναλύθηκαν τα βασικά μαθήματα κάθε εξαμήνου και στη συνέχεια μελετήθηκαν και εκείνα τα μαθήματα επιλογής τα οποία καθορίζουν έναν πιο εξειδικευμένο προσανατολισμό του φοιτητή με βάση τις ικανότητές του, τους βαθμούς αυτοαποτελεσματικότητάς του (self-efficacy perceptions), τις γενικότερες προτιμήσεις του που αφορούν στις φιλοδοξίες του, τις εμπνεύσεις του, τις προσδοκίες του(self-efficacy expectations) και τους στόχους του έτσι όπως όλα τα μοντέλα Επαγγελματικής Ανάπτυξης απαιτούν για την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής παράστασης(making career choice and performance).

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας  είναι ένα Τμήμα στο οποίο κάθε φοιτητής μπορεί να λάβει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου  με την εργαστηριακή υποστήριξη  σε θέματα που αφορούν την Προσομοίωση στη Βιομηχανική Διοίκηση, την Πληροφορική και την Επιχειρησιακή Έρευνα (Research Operation). Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό τμήμα ανοιχτό προς τους φοιτητές, προσιτό και φιλόξενο που τους παρέχει όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Συγκεκριμένα

  • η ύπαρξη του Γραφείου Διασύνδεσης συνδέει ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο με την αγοράς εργασίας μέσω της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας
  • Τα προγράμματα Erasmus επιτρέπουν την εκπαίδευση των φοιτητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για την αναβάθμιση των σπουδών τους
  • Τα προγράμματα πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις τα οποία είναι πλήρους απασχόλησης και γίνονται έναντι αμοιβής δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν πείρα και να κάνουν πλέον εφαρμογή στην πράξη αυτά τα οποία διδάχθηκαν (βιωματική διδασκαλία). Βέβαια παρέχουν σε πολλούς από αυτούς τη δυνατότητα να ενσωματωθούν και στο ανθρώπινο δυναμικό της υπό απασχόλησης μονάδας επιτρέποντας έτσι σε κάποιους και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι καθηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές και για τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που υποστηρίζονται από το Τμήμα. Αναφέρθηκαν ειδικά στη διασύνδεση του Τμήματος με την κοινωνία και με όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους η γνώση των Οικονομικών, των Ναυτιλιακών και των Σπουδών Πληροφορικής είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική. Αν σκεφτούμε ότι στην πόλη του Πειραιά έχουν την έδρα τους πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες απαιτούνται οι προαναφερθείσες γνώσεις διαπιστώνουμε πόσο σημαντική είναι η φοίτηση στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας καθώς απορροφά μεγάλο μέρος αποφοίτων.

Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι επιβεβαιώνονται όλα τα ευρήματα των ερευνών τα οποία  υποστηρίζουν ότι η  απόφαση σπουδών σχετίζεται με κριτήρια όπως:

  • Η κοινωνική αξία της μόρφωσης (Social value). Οι ομιλητές τόνισαν την αξία της μόρφωσης ως βασικό παράγοντα πνευματικής ανέλιξης και κατ’ επέκταση κοινωνικής και επαγγελματικής, έτσι όπως αυτές διασφαλίζονται μέσα από την απόκτηση κύρους κι αίγλης.
  • Τον μοχλό κινητοποίησης (motivation movement). Είναι γεγονός ότι η επιλογή σπουδών σχετίζεται με την ενδεχόμενη επαγγελματική αποκατάσταση και τις οικονομικές απολαβές.
  • Την άμεση ή έμμεση αντιλαμβανόμενη κοινωνική υποστήριξη (social support) στην ενίσχυση της προσπάθειας και την επίτευξη των στόχων όπως άλλωστε προβλέπει κι η Συμπεριφορική Προσέγγιση.

Οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών και πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον να την επιλέξουν ως βασική σχολή προτίμησης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Εκπομπή

Από την εποχή των Beatles μέχρι την trap, με ενδιάμεσες στάσεις σε … rave, hip hop και pop διαδρομές και με συντροφιά soundtrack μεγάλων ταινιών, αλλά και τους Elvis Presley και Radiohead, η Δημοσιογραφική ομάδα του Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ξεκινά το δικό της μουσικό ταξίδι.

Αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου στη μία το μεσημέρι
ακούστε την στην εκπομπή
“Τετράδιο” του Αθήνα 9.84.

Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω διαδικτύου την ώρα της μετάδοσης για να ακούσετε την εκπομπή live στη διεύθυνση:

 

https://athina984.live24.gr/athina984

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πειραιά πραγματοποιεί διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς με θέμα:

“Τρόποι διαχείρισης και οργάνωσης μελέτης στους εφήβους”.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ.

Για λόγους διευκόλυνσης μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο ημερομηνίες:

  • Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 17.00
  • Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00

Τα στοιχεία σύνδεσης για τις 2 Απριλίου είναι :

webex icon
https://us02web.zoom.us/j/89608496790?pwd=MFY3ejFMZkZ0RThwWU1iQUxMZVdzZz09

Meeting ID: 896 0849 6790

Passcode: 617351

Τα στοιχεία σύνδεσης για τις 4 Απριλίου είναι :

webex icon
https://us02web.zoom.us/j/85911633027?pwd=c3BUWXFZRkdqOFFvMHRiUWkybm52QT09

Meeting ID: 859 1163 3027

Passcode: 592477

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. τ0υ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Σας ενημερώνουμε ότι η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή το προνήπιο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου (σε κάποια Πειραματικά νηπιαγωγεία προσφέρονται και θέσεις νηπίων.) Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Στην ως άνω δοκιμασία οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο κατά περίπτωση, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών. Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή την δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Στον παραπάνω σύνδεσμο είναι προσβάσιμες επίσης όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και το νομικό πλαίσιο που αφορούν στις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τα νέα σχολεία που θα λειτουργήσουν από το σχ. έτος 2024-25, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις υπάρχουν επίσης και στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)

https://depps.minedu.gov.gr

Ανατρέξτε στα παρακάτω έγγραφα για περισσότερες πληροφορίες:

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25.pdf

ΥΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.pdf

Αριθμός εισακτέων μαθητών σε Πρότυπα 2024.pdf

Δείτε τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα σχετικά με την εισαγωγή μαθητών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης:

Εισαγωγή μαθητών σε Εκκλησιαστικά Σχολεία 2024.pdf

ΥΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.pdf