Το σχολείο μας μέλος του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Το σχολείο μας, ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,  είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον», που συντονίζει το ΚΠΕ Αρχανών. Στα πλαίσια της συνεργασίας με τα άλλα σχολεία του Δικτύου είχαμε διαδικτυακές συναντήσεις για να ανταλλάξουμε πληροφορίες, απόψεις, παιδαγωγικό υλικό και να προωθηθεί η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού προτάσεις σε σχέση με την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών ως προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Στόχοι του Δικτύου είναι οι μαθητές:

– Να κατανοήσουν τις βασικές διαφορές ανάμεσα στο μαζικό τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

– Να γνωρίσουν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού

– Να κατανοήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού στις περιοχές υποδοχής τουριστών.

– Να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά ως αξία που συνδέει παρελθόν-παρόν-μέλλον και ως πόλο προσέλκυσης τουριστών.

– Να προβούν σε ενέργειες για να προστατέψουν και να προβάλουν το φυσικό περιβάλλον τους τόπου τους και να οραματιστούν το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής τους.

Στην τελική διαδικτυακή συνάντηση στις 14/05/2024, για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 τα σχολεία του δικτύου παρουσίασαν τις δραστηριότητες τους και τα συμπεράσματα της έρευνας τους στα θέματα του εναλλακτικού και μαζικού τουρισμού στον τόπο τους

Εναλλακτικός ή Μαζικός Τουρισμός; – Παρουσίαση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων