“Με το Απολυτήριο στο χέρι”

Στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο σχολείο μας υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και η δράση “Με το Απολυτήριο στο χέρι” από τους μαθητές της Γ΄ τάξης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους αλλά και με πολλά ελληνικά πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα :

Ενημερώθηκαν, δια ζώσης, από φαρμακοποιό για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, για τη Φαρμακευτική Σχολή και για την απασχόληση σε φαρμακείο ως υπάλληλος φαρμακείου.

Ενημερώθηκαν, εξ αποστάσεως,  για τις σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ( πρώην ΙΕΚ) από τη διευθύντρια του ΣΑΕΚ Σύρου.

Ενημερώθηκαν διαδικτυακά για τις σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών από καθηγητές και φοιτητές των αντιστοίχων τμημάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα παραπάνω και είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές από τις απορίες τους ενόψει των Πανελλήνιών εξετάσεων και της επιλογής που θα κληθούν να κάνουν για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Μεταδευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων