Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Λαυρίου και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η τριήμερη περιβαλλοντική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ ΛΑΥΡΙΟΥ και στο μουσείο της Ακρόπολης, 14 μαθητών-μαθητριών της Α Λυκείου του ΓΕ.Λ. Νάξου – «Μανώλης Γλέζος» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 08-04-2024 μέχρι 10-04-2024 στα πλαίσια του εγκεκριμένου για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024, περιβαλλοντικού προγράμματος «Εναλλακτικός ή μαζικός τουρισμός ; Το περιβάλλον τι λέει;».
Οι μαθητές έζησαν μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας την διαχρονική αξία του Λαυρίου, την οικονομική, εμπορική και τουριστική αξία του, την εναλλακτική πλέον αξιοποίηση των χώρων εξόρυξης των μεταλλευμάτων, την αποκατάσταση των κτιρίων της Γαλλικής εταιρείας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την μετατροπή τους σε Τεχνολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, τις στοές εξόρυξης στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, το ορυκτολογικό μουσείο του Λαυρίου και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Λαυρίου. Την επιτακτική ανάγκη απορρύπανσης των παραλιών του Λαυρίου, των χώρων απόθεσης των μεταλλευμάτων και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.
Ευαισθητοποιήθηκαν περιβαλλοντικά και κατέληξαν σε συμπεράσματα οι μαθητές – μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας, με τον παραλληλισμό των αντίστοιχων χώρων εξόρυξης της σμύριδας στη Νάξο , την εναλλακτική χρησιμοποίηση τους καθώς και την αξιοποίηση του λιμανιού του νησιού σε σχέση με το Λαύριο που πλέον από εμπορική η χρήση του για την μεταφορά του ορυκτού πλούτου έχει μετατραπεί σε τουριστική με οργάνωση μαρίνας σκαφών αναψυχής. Θεωρήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, μια εξαιρετικά εποικοδομητική εκπαιδευτική εμπειρία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων