Άλλη μια συμμετοχή του σχολείου μας στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στον κόμβο Δυτικής Ελλάδας από ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου.
Με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο επαυξημένο παιχνίδι διαφυγής με τίτλο “Escape from Web“, την Πέμπτη 18/4/2024. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε από μαθητές για μαθητές, κυρίως εφήβους και διαπραγματεύεται το κρίσιμο για την εποχή μας θέμα της προστασίας του απορρήτου και της ιδιωτικότητας των εφήβων και της διαφύλαξης των προσωπικών τους δεδομένων. Η πλοκή του παιχνιδιού αφορά μία παρέα εφήβων, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς να γνωρίζουν την αιτία, στη σοφίτα ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Προφανώς, κάποιος από την παρέα δεν τήρησε κανονισμούς ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων του, με αποτέλεσμα την υποκλοπή τους από επιτήδειους κακοποιούς. Επιλύοντας απλούς μαθηματικούς γρίφους, απαντώντας σε ερωτήσεις και εργαζόμενοι σε ομάδες οι παίκτες θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τα δωμάτια του σπιτιού, να συλλέξουν στοιχεία και να συνθέσουν το κλειδί της εξόδου. Εμπρός από την εξώπορτα θα τους περιμένει μία έκπληξη! Μια ιστορία θα αποκαλύψει τον ένοχο!
Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι αυτό ήδη έχει δεχθεί θετική ανατροφοδότηση, ενώ έχει αποσταλεί σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Ακολουθεί ο ιστότοπος του παιχνιδιού καθώς επίσης ένα επεξηγηματικό βίντεο για το πως δημιουργήθηκε και πως παίζεται το παιχνίδι.
https://learning-paths.wixsite.com/escwebgame
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς γι’ αυτή την εξαιρετική προσπάθεια!