Αρχική » 2023 » Ιούλιος

Αρχείο μηνός Ιούλιος 2023

17-7-2023: Ολοκλήρωση υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2023 – Περαιτέρω ενέργειες

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) των Πανελλαδικών Εξετάσεων ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 τα μεσάνυχτα. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να υποβάλουν/οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.  Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Την Τρίτη 18 -7-2023 από 08:30 π.μ. και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δεν θα είναι δυνατή. Για αυτή την δυνατότητα διαγραφής προτιμήσεων και μόνο, οι υποψήφιοι θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr/.  Στη συνέχεια, αυτή η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων. Μετά τις 14:00 που θα κλείσει η  διαγραφή των προτιμήσεων, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η εφαρμογή του Μηχανογραφικού (https://michanografiko.it.minedu.gov.gr), ώστε όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο να μπορούν να το βλέπουν και να το αποθηκεύουν-εκτυπώνουν.

Μέσα στην ίδια αποκλειστική προθεσμία, δηλαδή μέχρι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο είτε για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε για εγγραφή σε Δημόσια ΙΕΚ.

Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) ΓΕ.Λ. 2023

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 7-7-2023 μέχρι και την Δευτέρα 17-7-2023 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες (όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password) και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου). Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, όσοι υποψήφιοι δικαιούνται και επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τα δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος, σημειώνεται ότι προς διευκόλυνση των υποψηφίων το σχολείο θα είναι ανοικτό την Τετάρτη 12/7, την Πέμπτη 13/7 και τη Δευτέρα 17/7 (8:30-13:00).

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕ.Λ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς, τους μαθητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι, κατά τη θερινή περίοδο το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη και ώρες 9.00 με 12.30.

Τηλ. επικοινωνίας: 2292023062

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Η ημέρα αυτή ήταν γεμάτη χαρά, γέλιο αλλά και πολλή συγκίνηση. Ο Σύλλογος του Γενικού Λυκείου Λαυρίου αποχαιρετά με πολλή αγάπη τον επί 17 συναπτά έτη διευθυντή του σχολείου, με συνολική παρουσία 33 χρόνων στο ΓΕΛ Λαυρίου Πέτρο Τσαλιαγκό και του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο του σχολείο. Πέτρο, σ’ ευχαριστούμε για όλα, αλλά κυρίως για την καλοσύνη και την ανθρωπιά με την οποία αντιμετώπιζες όλους, μαθητές και καθηγητές. Τη θέση του απερχόμενου διευθυντή, αναλαμβάνει ο Μακρής Κωνσταντίνος. Καλώς ήρθες στο σχολείο και ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!

347252967 10227638160993144 6178535053258258937 n 1

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-24, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-segeniko-kai-epaggelmatiko-lukeio , συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 28 η Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και την 07η Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών,την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο ΠΣ myschool, σύμφωνα με την αριθμ. 51019/ΓΔ4 /05-05-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι/ες, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), εφόσον είναι καταχωρισμένοι/ες στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Kατηγορίες

European Radio Logo

   Υπεύθυνος site:

Αντώνης Τσιγώνιας

    Μαθηματικός

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση