Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Οι μαθητές της Α΄Λυκείου γράφουν…ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ιστορικό

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου γράφουν…ΙΣΤΟΡΙΑ!

Στο πλαίσιο της δημιουργικής εργασίας στο μάθημα της Ιστορίας οι μαθητές της Α΄Λυκείου υπό την επίβλεψη της φιλολόγου Αναστασίας Κάλφα (τμήματα Α2 & Α3)δημιούργησαν το FACEBOOK PROFILE τριών μεγάλων προσωπικοτήτων: του Περικλή του Αθηναίου, του Φιλίππου της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά από ένα μήνα έρευνας και επεξεργασίας υλικού που τους δόθηκε συνέταξαν συνθετικές εργασίες ανά ομάδες- διαδικασία που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στη Βιβλιοθήκη του σχολείου.

Αφού παρουσίασαν τις εργασίες τους σχεδίασαν το προφίλ καθενός από τους τρεις άνδρες, που σημάδεψαν με τη δράση τους τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις της εποχής τους και άφησαν το στίγμα τους στο πέρασμα των αιώνων.

Η όλη δράση αξιολογήθηκε από τους μαθητές με ένα ερωτηματολόγιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως αντέδρασαν θετικά και εξέφρασαν την επιθυμία το μάθημα να γίνεται με αυτή τη μορφή…όπερ και εγένετο! Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους μαθητές μου!

            

                                                       

Kατηγορίες

European Radio Logo

   Υπεύθυνος site:

Αντώνης Τσιγώνιας

    Μαθηματικός

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση